top of page

Promet tri najaktivnije hrvatske zračne luke posljednjeg vikenda u veljači

Niti posljednji vikend u najkraćem mjesecu u godini nije donio nikakve veće pomake u pogledu prometa u tri tradicionalno najprometnije zračne luke. Zagreb, Split i Dubrovnik su 27. i 28. veljače zabilježili svega 37 dolaznih i 36 odlaznih letova komercijalnih putničkih zrakoplova. Hrvatska je bila povezana sa 11 međunarodnih destinacija putem redovnih putničkih linija.

Photo: Boris Kovačev / CROPIX
Zagreb

Očekivano najprometnija zračna luka zadnjeg vikenda veljače je zagrebačka zračna luka s 24 dolazna i 25 odlaznih letova. Iz Zagreba se moglo letjeti u 10 međunarodnih destinacija te 4 domaće destinacije.

Destinacije prema kojima se moglo letjeti iz Zagreba zadnjeg vikenda u veljači, photo: greatcirclemap.com

Zrakoplovna kompanija s najviše letova bila je Croatia Airlines, odradivši 10 odlaznih letova van granica Hrvatske i 9 odlaznih letova unutar granica hrvatske. S domaćim zrakoplovnim prijevoznikom moglo se letjeti u Europu prema destinacijama poput Amsterdama, Frankfurta, Pariza, Rima (via Split), Zuricha, Brusselsa, Sarajeva. Unutar Hrvatske Croatia Airlines je letjela prema Splitu, Dubrovniku i Puli (via Zadar).


Od stranih zrakoplovnih kompanija u Zagrebu su letjeli KLM prema Amsterdamu, Air France prema Parizu, Turkish prema Istanbulu, Windrose prema Kijevu te Eurowings prema Kölnu.


Split

Splitska zračna luka bila je druga najprometnija hrvatska zračna luka u veljači. U Splitu je odrađeno 9 dolaznih i 7 odlaznih letova komercijalnih putničkih zrakoplova.


Domaća zrakoplovna kompanija i u Splitu je odradila najviše zrakoplovnih operacija. Croatia Airlines letjela je 4 puta prema Zagrebu te po 1 put prema Rimu i Frankfurtu.


Od ostalih zrakoplovnih kompanija letio je jedino Eurowings iz Splita prema Düsseldorfu.

Destinacije prema kojima se moglo letjeti iz Splita i Dubrovnika zadnjeg vikenda u veljači, photo: greatcirclemap.com
Dubrovnik

Najjužnija hrvatska zračna luka ovog vikenda je zabilježila svega 4 dolazna i 4 odlazna leta. Let OU664 je divertiran prema Splitu, stoga je Dubrovnik zabilježio svega 1 dolazni let u subotu. Jedino je hrvatski zračni prijevoznik letio u i iz Dubrovnika.


Možemo zaključiti kako se ništa neočekivano nije dogodilo s obzirom na gotovo nikakvu potražnju za međunarodnim letovima, ali i domaćim letovima uzrokovanu utjecajima COVID-19 pandemije. Nažalost, neke veće pomake u povećanoj putničkoj potražnji i broju letova nije za očekivati prije dolaska ljetnih mjeseci, budući da su brojni su prijevoznici otkazali sve polaske do početka svibnja odnosno lipnja. O navedenom odgađanju početka operacija brojnih zrakoplovnih kompanija smo već pisali pa se podsjetite klikom na link.

bottom of page