top of page

Promet tri najaktivnije hrvatske zračne luke ovog vikenda

Updated: Oct 30, 2020

Ovog vikenda tri najaktivnije hrvatske zračne luke ukupno su izvršile 108 operacija komercijalnih zrakoplova. Hrvatska je putem Zagreba, Splita i Dubrovnika bila povezana s 25 različite destinacije, odnosno ovog vikenda se moglo letjeti u 15 različitih zemalja iz navedenih zračnih luka. Najviše se letjelo prema Njemačkoj, a Frankfurt je bio destinacija s najviše pojedinačnih letova, ukupno njih 14. Od ostalih destinacija u Njemačkoj prometovalo se u Berlin, Munchen, Düsseldorf, Dortmund, Köln i Stuttgart.

Odredišta u koja se moglo letjeti iz Zagreba, Splita i Dubrovnika, photo: greatcirclemap.com

Zagreb


Najprometnija hrvatska zračna luka odradila je ukupno 75 operacija komercijalnih zrakoplova. Od toga je 25 operacija odrađeno prema domaćim zračnim lukama, dok je 50 operacija odrađeno prema stranim zračnim lukama. Najaktivnija zrakoplovna tvrtka bila je očekivano Croatia Airlines s ukupno 51 operacijom. Uz domaćeg zrakoplovnog prijevoznika u Zagreb su letjeli i Lufthansa, LOT, AirFrance, KLM, Eurowings, Turkish, Air Serbia i Windrose.

Odredišta s kojima je zagrebačka zračna luka bila povezana 17. i 18. listopada, photo: greatcirclemap.com

Split


Splitska zračna luka ovog vikenda je odradila 30 operacija komercijalnih zrakoplova. Vrijedi napomenuti kako je u Splitu ovog vikenda prometovalo 10 različitih zrakoplovnih prijevoznika. Od stranih zrakoplovnih prijevoznika u Split su letjeli EasyJet, KLM, Wizz Air, Lufthansa, Eurowings, Norwegian, Ryanair, LOT i Transavia. Croatia Airlines odradila je 12 operacija zrakoplova, od čega 7 prema domaćim destinacijama i 5 prema drugim europskim destinacijama.

Odredišta s kojima je splitska zračna luka bila povezana 17. i 18. listopada, photo: greatcirclemap.com

Dubrovnik


Na trećem mjestu po broju odrađenih operacija zrakoplova nalazi se naša najjužnija zračna luka. Dubrovnik je ovog vikenda zabilježio 15 operacija komercijalnih zrakoplova. Uz Croatia Airlines, kroz dubrovačku zračnu luku prometovali su British, Lufthansa, LOT, Vueling, Ryanair, Transavia i AirFrance. Iz Dubrovnika se moglo letjeti u europske glavne gradove kao što su London, Pariz, Dublin, Rim i Varšava.

Odredišta s kojima je dubrovačka zračna luka bila povezana 17. i 18. listopada, photo: greatcirclemap.com

Sve u svemu, možemo biti prilično zadovoljni s brojem destinacija u koje se ovog vikenda moglo letjeti iz tri najprometnije hrvatske zračne luke. Ljetni red letenja uskoro završava, stoga uskoro će prestati s prometovanjem i sezonske linije u 2020. godini. Budno ćemo nastaviti pratiti razvoj situacije uzrokovane s proglašenom pandemijom COVID-19 i njenim utjecajem na zračni promet u Hrvatskoj.

bottom of page