Problemi u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe!

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja jučer je izdao priopćenje za medije u kojem se ističu brojni problemi unutar kompanije, ističući način upravljanja direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe - Vlade Bagarića. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Photo: HSSKL

18. listopada 2021., Zagreb – Jedno je od najtežih zanimanja današnjice, posao je zahtjevan i nosi veliku odgovornost, a mjesta za nesklad i nestabilnost nema. Radi se o zanimanju kontrolora zračne plovidbe, a hrvatski su kontrolori već dvije godine žrtve zastrašivanja i samovolje direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) Vlade Bagarića.


Postupci direktora Bagarića imaju izrazito nepovoljan utjecaj na kontrolore i ugrožavaju samu sigurnost zračnog prometa. Međunarodna zajednica također oštro osuđuje postupke direktora Bagarića i zastrašivanje hrvatskih kontrolora letenja što su Međunarodna federacija udruga kontrolora zračnog prometa i Europska koordinacija sindikata kontrolora zračnog prometa izrazile u službenim pismima koja su upućena najvišim političkim tijelima u Republici Hrvatskoj.


U središtu događaja se našao i sam predsjednik sindikata koji je odlučio podijeliti svoje iskustvo: „Ja sam izgleda najnovija žrtva samovolje direktora Bagarića. Prvo mi je dao opomenu jer sam odbio postupiti suprotno propisima i ugroziti sigurnost zračnog prostora, a danas me želi i u potpunosti udaljiti iz tvrtke jer sindikat nije popustio u pregovorima.“ - poručio je Krešimir Rakoci, predsjednik Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja.

Direktorov pritisak na zaposlenike je započeo pojavom krize uzrokovane pandemijom koronavirusa kada je zbog smanjenog zračnog prometa zaposlenicima smanjio plaće za 15%. Međutim, dok je kontrolorima letenja plaće smanjio, direktor Bagarić svoju plaću nije mijenjao, dapače isplatio si je i bonuse za 2018. i 2019. godinu. Nastavio je slati informativna pisma na sve zaposlenike tvrtke sa zastrašujućim podacima o poslovanju tvrtke i potencijalnim velikim valom otkaza, a pritom bez konkretnih podataka ili dokaza. Na upit sindikata za uvid u poslovne knjige koje bi ukazivale na takve radikalne mjere, direktor je odbio pokazati dokumente koji bi potvrdili njegove predikcije. Pritisak je kulminirao za vrijeme pregovora o kolektivnom ugovoru.


Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) se borio i bori se za radnička prava i najpovoljnije uvjete rada hrvatskih kontrolora zračne plovidbe što je još jednom dokazao kada je uspješno ispregovarao novi kolektivni ugovor u srpnju 2021., a što je očito posebno uzrujalo direktora Bagarića čiji postupci se mogu jedino okarakterizirati kao odmazda za ono što su kontrolori uspjeli ispregovarati. Osim pritisaka koje je do sada vršio na kolektiv, posebno se usmjerio na predsjednika sindikata kojem pošto poto želi dati otkaz.

Ovo je odličan primjer zašto je važno sindikalne predstavnike zaštititi od samovolje poslodavca, a zbog čega je i direktor Bagarić trenutno na općinskom sudu gdje pokušava ishoditi presudu u svoju korist.


Vlado Bagarić nekadašnji je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, a od rujna 2017. godine direktor je Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Valja istaknuti kako je Bagarić, nakon pada dvaju zrakoplova MiG-21 tijekom vježbe iznad Plaškog u rujnu 2010., za generala Bagarića te nekolicinu visokih časnika HRZ-a, MORH-ovo povjerenstvo utvrdilo je zapovjednu odgovornost za njihov pad jer nisu osigurali sigurne uvjete za provođenje vježbe te nisu ispoštovali sve propisane procedure za njezino kvalitetno odvijanje, koja je završila padom dvaju aviona.


Sedam godina nakon spomenute nesreće Bagarić je imenovan na poziciju direktora tvrtke u kojoj je glavni cilj osigurati sigurnost zračnog prometa - tvrtke kojoj je, banalno rečeno, glavni zadatak da se zrakoplovi nikada ne sudare.


Direktor Bagarić bio je gost Dnevnika HRT-a u kojem je opovrgnuo sve navode iz prioćenja. Tvrdi da je od početka pandemije osigurano funkcioniranje sustava i stabilnost tvrtke, te da su unatoč padu prometa osigurana sva prava radnika. Tvrdi da ne zna zašto i na temelju čega su iznesene optužbe, a za gospodina Rakocija tvrdi da je zbog tri pogreške u radu jedina opcija bila otkaz ugovora.


Bagarić tvrdi da su djelatnici HKZP izmanipulirani od strane sindikata te da nemaju sve informacije, no detaljnijeg objašnjenja nije bilo.