top of page

Pregled prometa u našim "morskim" zračnim lukama 1. dana zimskog reda letenja

Ove nedjelje, 30. listopada, na snagu je stupio zimski red letenja. Iako temperature nisu toliko niske, svakako su iza nas vrući ljetni dani i pune stajanke naših aerodroma. U današnjem pregledu prometa donosimo listu letova, destinacija i aviokompanija koje su se mogle vidjeti u našim priobalnim zračnim lukama 1. dana zimskog reda letenja.

Split

Zimski red letenja se jako osjeti u našoj prošlogodišnjoj najprometnijoj zračnoj luci po broju putnika, odnosno Zračnoj luci Split Svakako valja naglasiti kako broj putnika na mjesečnoj razini te broj linija nastavlja rasti, a iznimka je bila samo razdoblje pandemije. Cijeli listu destinacija i novih linija u splitskoj zračnoj luci možete pogledati klikom na LINK.


Nacionalni avioprijevoznik bio je najaktivnija aviokompanija ove nedjelje u Splitu te je odradila letova prema Munchenu, Frankfurtu, Rimu kao međunarodnim odredištima. Uz to, Croatia Airlines je prometovala i na liniji prema Zagrebu (3 odlazna leta).

Od ostalih aviokompanija u Splitu je aktivan bio i EasyJet koji je prometovao prema Londonu (Gatwick), Glasgowu i Ženevi. Također, Split su s međunarodnim odredištima povezivali i Lufthansa (Munchen), KLM (Amsterdam), Transavia (Pariz Orly) i Eurowings (Stuttgart).

Dubrovnik

Naša najjužnija zračna luka ove nedjelje je bila poprilično prometna s obzirom na 1. dan zimskog reda letenja. Izgleda da se u Dubrovniku red letenja protegao te prati uvijek nešto dulju ljetnu sezonu. Dubrovačka zračna luka zabilježila je 17 odlaznih letova prema gotovo 10 međunarodnih destinacija i Zagrebu kao jedinoj domaćoj destinaciji.


Najzaposlenija aviokompanija ove nedjelje u zračnoj luci Dubrovnik bio je Jet2, treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji. Na popisu destinacija našli su se Newcastle, Leeds, East Midlands (Leicestershire), Manchester i London (Stansted).


Od ostalih aviokompanija prema i iz Dubrovnika prometovali su EasyJet (Bristol, London - Gatwick), Freebird (Hannover), TUI (Birmingham, Manchester), British (London - Heathrow i Gatwick), Lufthansa (Munchen). Nacionalni avioprijevoznik povezivao je Dubrovnik sa Zagrebom (4 odlazna leta).

Zadar, Pula, Rijeka i Brač

Od ostalih "morskih" zračnih luka promet su zabilježili Zadar i Pula. Iz Zadra prema Londonu (Gatwick) let je odradio Enter Air, dok je Croatia Airlines redovno prometovala na liniji Zagreb-Zadar-Pula-Zagreb. Zračne luke Rijeka i Brač nisu zabilježile letove na redovnim linijama.

bottom of page