Poznati britanski avioprijevoznik povećava promet prema Dubrovniku

Poznati britanski touroperator, Jet2.com, zbog velike potražnje uvodi dodatne letove prema Zračnoj luci Dubrovnik.

Poznati britanski avioprijevoznik zbog visoke potražnje povećava kapacitet prema dubrovačkoj zračnoj luci.


Podsjećamo, krajem srpnja ove godine Jet2 je obnovio promet prema Dubrovniku i Splitu, nakon što se Hrvatska našla na "zelenoj listi" u Velikoj Britaniji. U tom su trenutku uvedene linije iz Londona, Manchestera i Birminghama prema Dubrovniku, te su iste u prometu dva puta tjedno.

Kompanija je produljila razdoblje prometovanja prema Dubrovniku pa su letovi iz Manchestera i Londona sada dostupni do kraja listopada ove godine, a prema obje spomenute destinacije Jet2 će prometovati tri puta tjedno, dakle jedan let tjedno više nego što je to bio slučaj do sada. Linija iz Birminghama nastavlja prometovati jednom tjedno, dok će linija iz Manchestera u rujnu imati i četvrti let tjedno, svakog utorka.

Linije kompanije Jet2 prema Dubrovniku u rujnu i listopadu

Uz tri postojeće, kompanija ponovno uvodi još tri linije:

  • Edinburgh - Dubrovnik - Edinburgh, dva puta tjedno, utorkom i subotom,

  • Leeds - Dubrovnik - Leeds, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom,

  • Newcastle - Dubrovnik - Newcastle, jednom tjedno, nedjeljom.

Na 6 spomenutih linija prema odnosno iz Dubrovnika Jet2 će od početka rujna do kraja listopada obaviti ukupno 108 povratnih letova sa zrakoplovima tipa B737-800 te ponuditi čak 40,824 sjedala što je svakako važno za kasnu sezonu u Dubrovniku i okolici, no isto tako i za promet Zračne luke Dubrovnik.


Što se tiče Zračne luke Split, Jet2 će iz Manchestera prema Splitu prometovati do sredine listopada, dok su letovi iz Birminghama i Londona produljeni sve do kraja spomenutog mjeseca, a kompanija će prometovati i na liniji iz Leedsa prema Splitu.