top of page

Povratak British Airwaysa u Zagreb i Dubrovnik!

Britanski nacionalni avioprijevoznik obnovio je promet prema Splitu, a sada se napokon vraća u Zagreb i Dubrovnik!

British Airways konstantno je odgađao početak prometovanja na linijama iz London (Zračna luka Heathrow) prema svojim odredištima u Hrvatskoj: Dubrovniku, Splitu, Zagrebu i Puli. Nakon višemjesečnih odgoda, British je obnovio promet prema Splitu (25.06.), a uskoro će zrakoplovi ovog poznatog avioprijevoznika ponovno slijetati u Zagreb i Dubrovnik.


Linija London - Split - London British Airwaysa trenutno prometuje jednom tjedno, petkom, a od 05. srpnja kompanija će dodati drugi tjedni let, ponedjeljkom. Od 10. srpnja najavljena su četiri leta tjedno, dodaju se polasci subotom i nedjeljom, a od sredine srpnja najavljeni su svakodnevni letovi na ovoj liniji.

Linija London - Zagreb - London u prometu će biti od 30. lipnja, četiri puta tjedno, svake srijede, petka, subote i nedjelje. Od 21. srpnja kompanija nudi svakodnevne letove no izgledno je da će doći do otkazivanja određenih polazaka. Uz četiri leta tjedno British Airwaysa, Croatia Airlines također nudi tri leta tjedno prema Heathrowu, pa će tjedno između dva spomenuta grada biti dostupno 7 letova.


Linija London - Dubrovnik - London koja je u godinama prije pandemije bila u prometu već od kraja ožujka, ove godine ima najavljen i potvrđen prvi let za 01. srpanj. Od prvog dana srpnja British Airways će prometovati 3 puta tjedno prema Dubrovniku, svakog četvrtka, petka i subote. Od 06. srpnja dodaje se četvrti tjedni let utorkom, a od 11. srpnja i let nedjeljom, pa će British do sredine srpnja prema Dubrovniku prometovati 5 puta tjedno.


Posljednja je linija prema Puli koja je trenutno odgođena do 20. srpnja, a od tada bi British Airways trebao prometovati između Londona i Pule dva puta tjedno, utorkom i subotom.

S obzirom na to da su restriktivne mjere za putovanja između Velike Britanije i Hrvatske još uvijek aktivne, ne čudi da je British Airways konstantno odgađao početak prometovanja na linijama prema Hrvatskoj, no transferni putnici uglavnom ne podliježu tim mjerama.


S popuštanjem mjera u Velikoj Britaniji za očekivati je da će British Airways dodatno povećati broj operacija prema hrvatskim zračnim lukama, a osobito prema Splitu i Dubrovniku, dva značajna odredišta za odmor britanskih turista u Hrvatskoj.


Na svim linijama British Airwaysa iz Londona prema Hrvatskoj najavljeni su zrakoplovi iz A320 obitelji (A319, A320 te A321).

bottom of page