top of page

Portugalski TAP u Zagrebu do kraja listopada

Portugalska nacionalna aviokompanija, TAP Portugal, na svojoj obnovljenoj liniji između Zagreba i Lisabona prometuje do kraja listopada ove godine.

TAP je liniju između Zagreba i Lisabona obnovio pred sami početak ove ljetne sezone. Nakon što je portugalska aviokompanija ušla u proces restrukturacije linija je ukinuta, a kompanija ju je obnovila nakon čak pet godina, u ovoj, pandemijskoj sezoni.


Unatoč restrikcijama u putovanju, doznajemo da su u upravi kompanije izrazito zadovoljni rezultatima ove linije koja, unatoč svim preprekama, bilježi odličnu popunjenost. Ipak, zimski mjeseci koji su pred nama predstavljaju svojevrsnu neizvjesnost u pogledu globalne pandemije i kompanija neće prometovati između Zagreba i Lisabona u predstojećem zimskom redu letenja.


Podsjećamo, prije nešto više od 5 godina, TAP je prema Zagrebu prometovao i zimi, no linija je imala zaustavljanje u Bologni.

Kompanija će do kraja listopada nastaviti prometovati direktno između Zagreba i Lisabona, tri puta tjedno, svake srijede, petka i nedjelje. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319, kapaciteta 132 sjedala, no kompanija će u slučaju veće potražnje reagirati povećanjem kapaciteta, kao što je to učinjeno prije nekoliko dana kada je 185 putnika prevezeno zrakoplovom tipa A321.


Do kraja ovogodišnjeg ljetnog reda letenja TAP Portugal obavit će još 26 povratnih letova i ponuditi više od 6.800 sjedala između dva spomenuta grada.


Kako doznajemo, kompanija razmatra uvođenje još jedne linije prema Hrvatskoj u ljetnoj sezoni sljedeće godine, a sudeći prema rezultatima zagrebačke linije, svakako možemo očekivati povratak TAP-a u Zagreb u proljeće sljedeće godine.

bottom of page