top of page

Portugalski TAP povećao kapacitet između Zagreba i Lisabona

Portugalski nacionalni avioprijevoznik, TAP Portugal, povećao je kapacitet na svojoj obnovljenoj liniji između Zagreba i Lisabona.

Od početka srpnja kompanija na jedinoj liniji prema Hrvatskoj koristi zrakoplove većeg kapaciteta, uglavnom Airbus A319 koji ima značajno više sjedala u odnosu na E190 koji su u lipnju dolazili u zagrebačku zračnu luku.


Unatoč širenju pandemije u Portugalu, kompanija bilježi odličnu popunjenost zrakoplova prema i iz Zagreba, pa je iz tog razloga i povećala kapacitet na ovoj obnovljenoj liniji koja je posljednji put prometovala prije čak pet godina.


Umjesto ranije spomenutih zrakoplova tipa E190 koji imaju kapacitet od 106 sjedala, od srpnja prema Zagrebu prometuju zrakoplovi tipa A319, kapaciteta 144 sjedala.


U razdoblju od 21. srpnja do kraja rujna TAP Portugal u prodaji ima 8.640 sjedala između Lisabona i Zagreba, što je 2.280 sjedala više zbog promjene tipa zrakoplova na ovoj liniji.

Jučer, 18. srpnja, TAP Portugal otkazao je let Lisabon - Zagreb - Lisabon zbog štrajka Groundforcea, kompanije zadužene za prihvat i otpremu zrakoplova i putnika u portugalskim zračnim lukama.

Letovi između Zagreba i Lisabona u ovoj ljetnoj sezoni nastavljaju prometovati tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom.

U slučaju da putujete u Portugal i u zemlju ulazite zrakoplovom, potreban je:

  • negativan nalaz PCR testa napravljen maksimalno 72 sata prije polijetanja zrakoplova, ili,

  • negativan nalaz brzog testa napravljen maksimalno 48 sati prije polijetanja zrakoplova, ili

  • EU Digitalni Covid Certifikat.

Djeca mlađa od 12 godina ne moraju imati negativni test, a svi putnici prije ulaska u Portugal moraju ispuniti Passenger Locator Card (OVDJE).


Zbog nalog širenja novog soja u Portugalu su trenutno na snazi sljedeća pravila:

  • restorani, kafići i pekare mogu raditi do 1 sat u noći,

  • trgovine i trgovački centri nemaju restrikcije radnog vremena,

  • muzeji, kina i kazališta mogu raditi do 1 sat u noći, s limitom na 50% popunjenosti,

  • prodaja alkohola je zabranjena iza 21 sat,

  • prilikom prijave u hotel ili neki drugi oblik smještaja, potrebno je imati EU Digital Covid Certifikat ili negativan nalaz testa.

Određena područja Portugala smatraju se visokorizičnima i u njima vrijeme posebna, znatno stroža pravila, dok se pravila koja smo naveli odnose na cijelu zemlju.


Ako se nakon svega odlučite na putovanje u Portugal, TAP nudi povoljne karte na redovnoj liniji iz Zagreba, osobito u rujnu ove godine.


bottom of page