Poljski LOT u siječnju svakodnevno za Zagreb

Poljski nacionalni avioprijevoznik, LOT Polish Airlines, član Star Alliance grupacije, u siječnju 2022. godine svakodnevno će prometovati na redovnoj liniji između Varšave i Zagreba.

Poljski nacionalni avioprijevoznik, LOT Polish Airlines, u siječnju sljedeće godine zadržat će svakodnevne operacije između Varšave i Zagreba.


Za razliku od prošle zime kada je LOT drastično rezao i privremeno obustavio promet prema Zagrebu, od početka ovogodišnjeg zimskog reda letenja ovaj avioprijevoznik uredno prometuje prema zagrebačkoj zračnoj luci - jedinom odredištu u Hrvatskoj u zimskim mjesecima.


Na liniji između Varšave i Zagreba za siječanj su najavljeni svakodnevni letovi, u jutarnjem i popodnevnom terminu, ovisno o danu u tjednu. Na liniji će prometovati zrakoplovi iz Embraer flote, tipa E195, E190, E175 te E170. Radi se o zrakoplovima koji imaju kapacitet u putničkoj kabini od 76 do čak 118 sjedala.

U siječnju će LOT na 31 povratnom letu između glavnih gradova Poljske i Hrvatske ponuditi ukupno 5.072 sjedala, a jednosmjerne karte moguće je u siječnju kupiti po cijeni od 960 kuna.


Osim putnika koji između dva spomenuta grada putuju direktno (poslovni, turisti i VFR putnici), ovog avioprijevoznika koristi i razmjerno velik broj transfernih putnika koji preko Varšave nastavljaju putovanje prema drugim odredištima u Europi i svijetu. Prije izbijanja globalne pandemije upravo je ovim avioprijevoznikom u Hrvatsku dolazio velik broj turista iz Azije, poglavito iz Japana i Južne Koreje.