top of page

Poljski LOT privremeno obustavlja liniju prema Zagrebu!

Poljski LOT od sredine siječnja 2021. godine privremeno će obustaviti promet na liniji Varšava - Zagreb.

Poljski nacionalni prijevoznik od 13. siječnja privremeno će obustaviti promet na liniji Varšava - Zagreb - Varšava.


LOT Polish Airlines pokrenuo je svoju redovnu liniju između Varšave i Zagreba ovog ljeta, nakon završetka lockdowna, a linija je nastavila s prometovanjem i u zimskom redu letenja, nakon listopada ove godine.


Ipak, zbog razvoja epidemiološke situacije, smanjene potražnje i uvedenih restriktivnih mjera, kompanija će na nešto više od mjesec i pol dana obustaviti promet između glavnih gradova Poljske i Hrvatske.


Linija Varšava - Zagreb - Varšava prometovat će do 13. siječnja 2021. godine, do navedenog datuma kompanija će obaviti 8 povratnih letova te ukupno ponuditi 1120 sjedala u oba smjera. Od 13. siječnja do 01. ožujka 2021. godine kompanija neće prometovati na ovoj liniji i u tom razdoblju neće biti direktnih letova između dva spomenuta grada.

Na 8 povratnih letova u siječnju LOT će prometovati sa zrakoplovima tipa E170 koji imaju kapacitet od 70 putnika.

Privremena suspenzija poljskog nacionalnog avioprijevoznika nije iznenađenje, kompanija nije zadovoljna s popunjenošću zrakoplova na ovoj liniji što je u ovom trenutku i očekivano.


Zagrebačka će zračna luka od sredine siječnja privremeno ostati bez još jednog stranog avioprijevoznika, podsjećamo, brojne su druge strane aviokompanije privremeno suspendirale letove prema Zagrebu u zimskom redu letenja ove godine o čemu smo ranije izvještavali.

Od 01. ožujka 2021. godine LOT planira obnoviti promet na liniji prema Zagrebu s četiri leta tjedno, realizacija istih ovisit će, prije svega, o epidemiološkoj situaciji koja direktno utječe na putničku potražnju.

bottom of page