top of page

Poljski LOT najavio povratak u Zadar s dvije linije

Poljski nacionalni avioprijevoznik, LOT Polish Airlines, u predstojećem će ljetnom redu letenja ponovno obnoviti promet između Zadra i Rzeszowa, najvećeg grada na jugoistoku Poljske.

LOT u Zadru
LOT u Zadru, photo: Zadar Airport

Poljski LOT najavio je na svojim službenim stranicama povratak sezonske linije između Zadra i Rzeszowa, grada na jugoistoku Poljske s nešto manje od 200 tisuća stanovnika.


Ovu je liniju poljski avioprijevoznik uveo u ljeto 2020. godine, a redovne su se operacije odvijale i u ljetnom redu letenja 2021. godine.

Letovi između dva grada odvijat će se jednom tjedno, svake subote, počevši od 18. lipnja, a na njima poljski avioprijevoznik planira koristiti zrakoplove tipa DashQ400 kapaciteta 78 sjedala.


Uz redovnu liniju iz Rzeszowa, LOT Polish Airlines će prema Zračnoj luci Zadar prometovati i na redovnoj liniji iz svog glavnog čvorišta - Varšave.


Letovi između Varšave i Zadra s prometom bi trebali započeti u subotu, 30. travnja. Na ovoj će liniji prometovati zrakoplovi većeg kapaciteta, tipa Embraer E195 koji u floti LOT-a imaju ukupno 112 sjedala u putničkoj kabini.

Kao i ostali avioprijevoznici, i LOT Polish Airlines trenutno radi na finalizaciji ljetnog reda letenja pa ćemo u predstojećim tjednima saznati kompletirani red letenja poljskog nacionalnog avioprijevoznika prema Hrvatskoj za ljeto 2022. godine.

bottom of page