top of page

Poljski LOT 29 tjednih letova prema Hrvatskoj

LOT Polish Airlines finalizirao je svoj ljetni red letenja prema Hrvatskoj najavom nove, treće linije prema Rijeci te povećanjem tjednih operacija između Zagreba i Varšave.

LOT Polish Airlines, član Star Alliance grupacije, u špici ljetne sezone prometovat će na 9 međunarodnih linija iz Poljske prema 5 hrvatskih zračnih luka - Rijeci, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu.


Najveći broj tjednih operacija najavljen je između Varšave i Zagreba gdje će zrakoplovi ovog avioprijevoznika prometovati 13 puta tjedno, dva puta dnevno svakog dana osim ponedjeljkom. Time se LOT u Zagrebu vratio na gotovo isti broj letova iz vremena prije izbijanja globalne pandemije.

Kako smo ranije i najavili, prema Rijeci LOT prometuje iz Varšave, jednom tjedno, a na početku srpnja kreću još dvije linije, iz Zielone Góre (nedjeljom), te Rzeszówa (utorkom).


Prema Zadru su najavljene dvije linije. Iz Varšave jednom tjedno, subotom, te iz Rzeszówa, također subotom, od 18. lipnja.

Na liniji između Varšave i Splita LOT će ovog ljeta prometovati tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i nedjeljom, a na ovoj su liniji najavljeni i zrakoplovi tipa Boeing 737-800.


LOT će svakodnevno povezivati Varšavu i Dubrovnik, a dodatno će, svake subote, prometovati na liniji između Dubrovnika i Krakowa.


Radi se, ukupno gledano, o manjem broju operacija u odnosu na ljetni red letenja iz 2019. godine.

bottom of page