top of page

Poletjeli zrakoplovi prema Brusselsu, Rimu, Sarajevu, Londonu i Munchenu

Kako smo ranije i najavili, od danas je ponovno uvedeno nekoliko međunarodnih linija hrvatskog nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa.

Danas su iz Zagreba prvi puta nakon dulje pauze zrakoplovi Croatia Airlinesa poletjeli prema Brusselsu, Rimu, Sarajevu, Londonu i Munchenu, uz ranije već uvedene linije prema Amsterdamu, Copenhagenu, Zurichu i Frankfurtu.


Prvi letovi i popunjenost zrakoplova


Na prvom letu nakon dulje pauze iz Zagreba je put Brusselsa otputovalo 35 putnika, dok je iz Brusselsa u Zagreb stiglo 68 putnika. Na liniji je prometovao zrakoplov DashQ400 kapaciteta 76 putnika, reg. oznake 9A-CQD.


Uvedena je i linija Zagreb - Split - Rim. Put Splita i Rima otputovalo je 59 putnika, istim tipom zrakoplova, reg. oznake 9A-CQC.


Od danas je Zagreb ponovno povezan i sa Sarajevom. Put glavnog grada BiH otišao je 41 putnik, dok je u Zagreb doputovalo njih svega 16. Na liniji je također prometovao zrakoplov tipa Dash, reg. oznake 9A-CQB.


Na ponovno uspostavljenoj liniji iz Zagreba za London Heathrow prometuje A319, reg. oznake 9A-CTL, sa 63 putnika u putničkoj kabini (od 144 raspoloživa sjedala).


Ranije uvedene linije


Na liniji Zagreb - Copenhagen danas je bilo 47 putnika, dok je u suprotnom smjeru bilo njih 54, liniju je odradio zrakoplov tipa Dash, kapaciteta 76 sjedala.


A319 letio je danas prema Amsterdamu, gdje je otputovalo 95 putnika, dok je iz Amsterdama u Zagreb došlo njih 102.


Na jutarnjoj liniji prema Zurichu bilo je 63 putnika, dok je iz Zuricha u Zagreb stiglo 70 putnika. Na popodnevnom letu iz Zagreba prema spomenutom gradu bila su tek 24 putnika.


Croatia Airlines prometuje dva puta dnevno prema Frankfurtu. Na jutarnjem letu iz Zagreba bio je zrakoplov A320 sa 142 putnika, dok je na povratku u Zagreb bilo njih 137. Popodnevni let iz hrvatske metropole imao je 107 putnika, no ovdje je prometovao zrakoplov manjeg kapaciteta, A319.

zrakoplovi Croatia Airlinesa iznad Europe, screenshot: FR24

Sutra će iz Zagreba prvi puta nakon dulje pauze zrakoplov Croatia Airlinesa poletjeti prema Dublinu, kao i prema Tunisu (charter let). U četvrtak će nacionalna kompanija odradit prvi let prema Beču.


Valja napomenuti kako je danas Dubrovnik imao svoj prvi međunarodni let ove sezone, naime, na redovnoj liniji iz Rige u Zračnu luku Dubrovnik sletio je A220-300 Air Baltica, kako smo i najavili u našim ranijim objavama.

bottom of page