Ponovno uspostavljena linija između Zagreba i Prištine!

Kako smo ranije i najavili, od danas je u prometu redovna međunarodna linija Trade Aira, My Wingsa i Croatia Airlinesa. Prvi zrakoplov na novoj je liniji poletio iz Zagreba za Prištinu u 12 sati i 33 minute.

Photo: Zagreb Airport

Danas je uspostavljena izravna redovita linija Zagreb – Priština, čime je Međunarodna zračna luka Zagreb izravno povezana s još jednim međunarodnim odredištem u zimskom razdoblju.


Letovi između glavnih gradova Hrvatske i Kosova uvedeni su u sklopu zajedničkog projekta kosovskog MyWings Aviationa i hrvatskih avioprijevoznika Trade Aira i Croatia Airlinesa, a planirani su triput na tjedan - ponedjeljkom, srijedom i subotom.


U sklopu projekta planirano je da će se letovi za MyWings, vodećeg operatera u Zračnoj luci Priština, obavljati pod oznakama Trade Aira koji će do kraja ožujka 2022. godine za navedene letove unajmljivati zrakoplove Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa (kapacitet 76 sjedala). S početkom ljetnog reda letenja 2022. godine planirano je povećanje raspoloživih sjedala te bi od tada na liniji trebali letjeti zrakoplovi Airbus 319 Trade Aira.


Marko Cvijin, direktor Trade Aira na svečanosti je rekao: "Ponosni smo što smo u vrijeme globalne pandemije u suradnji sa MyWings Aviation i Croatia Airlinesom pokrenuli ovu novu liniju između Zagreba i Prištine. Trade Air kao privatna hrvatska aviokompanija već 27 godina prometuje na charter linijama, dok u domaćem redovnom zračnom prometu povezujemo udaljene krajeve Hrvatske. Drago nam je što ćemo s ovom novom linijom pridonijeti oporavku međunarodnog prometa u zagrebačkoj zračnoj luci i što će naš zrakoplov tipa Airbus A319 već od ožujka sljedeće godine redovno prometovati između glavnih gradova Kosova i Hrvatske."

Marija Pavić, rukovoditeljica prodaje Croatia Airlinesa, istaknula je: „Izuzetno nam je drago sudjelovati u ovom projektu u sklopu kojeg smo osigurali zrakoplove Dash 8- Q400 koji su kapacitetom prikladni za prometovanje na ovoj liniji u zimskom razdoblju. Istodobno smo ponudili i našu komercijalnu platformu te tako osigurali prodaju određenog broja aviokarata i kroz naše prodajne kanale. U tom kontekstu komercijalna (code-share) suradnja s Trade Airom predstavlja dodatnu vrijednost jer putnicima, osim izravnih letova između Zagreba i Prištine, pružamo mogućnost priključnih letova u europska odredišta, a preko njih i u odredišta diljem svijeta.“


Kako doznajemo iz MyWingsa, iz Zagreba je put Prištine na prvom letu ukupno 50 putnika (76 dostupnih sjedala), a otprilike isti broj putnika trebao bi doputovati u Zagreb na prvom letu iz Prištine.