top of page

Pokrenuta linija za St. Petersburg, S7 otkazao letove za Moskvu

Sredinom prosinca prošle godine ruski je avioprijevoznik, S7 Airlines, najavio novu liniju između Moskve i Zagreba. Prvi let bio je najavljen za danas, 23. siječnja 2022.

Iako su nam tada iz aviokompanije ekskluzivno potvrdili ovu vijest, do realizacije letova ipak nije došlo. Naime, prije svega 5 dana avioprijevoznik je iz prodaje povukao redovne letove između Moskve i Zagreba, pravdajući taj potez potražnjom ispod očekivanja.


Letovi su bili najavljeni od danas, 23.01. do kraja zimskog reda letenja, odnosno do kraja ožujka ove godine, uz mogućnost nastavka operacija i u ljetnom redu letenja. Do toga ipak neće doći, a ovaj će ruski avioprijevoznik u ljetnom redu letenja nastaviti prometovati na sezonskim linijama iz Moskve prema Puli, Zadru i Splitu.

Podsjećamo, ruski je Azur Air najavio redovne operacije prema Zagrebu, u jednom trenutku čak i sa širokotrupnim zrakoplovima, no linija je nakon svega nekoliko rotacija ukinuta.


S druge strane, u petak, 21. siječnja, s prometom je započela nova redovna linija Aeroflota i Rossiya Airlinesa između Zagreba i St. Petersburga. Prvim letom iz St. Petersburga u Zagreb je doputovalo 97 putnika (Load Factor 61%), a letovi se odvijaju prema najavljenom redu letenja, dva puta tjedno, petkom i nedjeljom.

bottom of page