top of page

Pojačan promet u Zračnoj luci Split prvog vikenda u lipnju

Splitska zračna luka ovog je vikenda bilo jako prometna. Iz Splita se moglo letjeti prema 2 domaće destinacije (Zagreb i Osijek) te prema čak 28 međunarodnih destinacija (link)! Vjerujemo kako su i svi ljubitelji avijacije i spotteri došli na svoje, budući da su se u Splitu mogli vidjeti zrakoplovi čak 18 različitih aviokompanija!

Photo: Antonio Lalic
Subota

Splitska zračna luka i ovog je vikenda, ali i tjedna najveći broj letova zabilježila upravo u subotu. Ukupno je Zračna luka Split odradila 30 dolazni let te 31 odlazni let komercijalnih putničkih zrakoplova. Od domaćih destinacija iz Splita je tradicionalno najviše letova odrađeno prema Zagrebu, a sva 4 leta odradio je domaći zrakoplovni prijevoznik. Od stranih odredišta najpopularniji po broju odlaznih letova iz Splita bio je London prema kojem su letjeli Croatia Airlines (Heathrow) i Easyjet (Gatwick i Luton).

Croatia Airlines je bila najaktivniji zrakoplovni prijevoznik u splitskoj zračnoj luci. Domaći zrakoplovni prijevoznik letio je iz Splita 4 puta prema Zagrebu, 1 put prema Zurichu, Munchenu, Beču, Frankfurtu i Londonu (Heathrow). Od stranih zrakoplovnih prijevoznika najaktivniji su bili Eurowings i Easyjet, svaki s po 5 odlaznih letova iz Splita. Eurowings je letio iz Splita prema Stuttgartu, Hamburgu, Düsseldorfu, Dortmundu i Kölnu, dok je Easyjet prometovao prema Baselu, Berlinu, Ženevi i 2 puta prema Londonu (Gatwick i Luton).

Photo: Antonio Lalic

Od ostalih aviokompanija prema Splitu su letjeli SAS i Norwegian iz Stockholma, KLM iz Amsterdama, Edelweiss iz Zuricha, Smartwings iz Praga, Vueling iz Barcelone, Austrian Airlines iz Beča, Transavia iz Rotterdama, Aeroflot iz Moskve, Windrose iz Kijeva te Lufthansa iz Munchena i Frankfurta.

Nedjelja

Nedjeljni promet i dalje je nešto slabiji u odnosu na subotnji, ali splitska zračna luka je zabiježila znatno veći broj letova ove nedjelje u odnosu na prethodnu. Ukupno je Zračna luka Split odradila 22 operacije komercijalnih putničkih zrakoplova, odnosno 22 dolazna i odlazna leta. Od domaćih destinacija moglo se letjeti zrakoplovima Croatia Airlinesa 3 puta prema Zagrebu i 1 put prema Osijeku.

Najveći domaći zrakoplovni prijevoznik i u nedjelju je bio po broju letova najzaposlenija aviokompanija u Splitu. Uz Zagreb i Osijek, Croatia Airlines još je letjela iz Splita prema Frankfurtu, Munchenu i Rimu. Od stranih aviokompanija ove je nedjelje najviše letova odradila Volotea koja je prema Splitu prometovala iz Nantesa, Marseillea, Lyona i Toulousea.

Photo: Antonio Lalic

U Split su ove nedjelje prometovali i Lufthansa iz Munchena i Frankfurta, KLM iz Amsterdama, LOT iz Varšave, Smartwings iz Praga, Austrian Airlines iz Beča, Easyjet iz Londona (Luton), Transavia iz Pariza (Orly), Aeroflot iz Moskve, Ryanair iz Dublina te Ukraine International iz Kijeva.

bottom of page