top of page
  • KLM

Podjelom tulipana obilježava se 5. godišnjica prvog slijetanja KLM-a u Split

Zrakoplovna kompanija KLM Royal Dutch Airlines danas slavi 5 godina otkad je zrakoplov KLM-a prvi puta sletio u zračnu luku Split. Prigodnom podjelom drvenih tulipana putnicima zrakoplova koji će danas poletjeti iz Splita u 12:50 sati obilježit će se 5 godina linije Amsterdam - Split - Amsterdam.

Split je vrlo važno odredište za kompaniju KLM Dutch Airlines čemu u prilog govori i činjenica da će broj letova u špici sezone biti 20 letova tjedno za sve turiste i poslovne putnike.

  • Prvo slijetanje zrakoplova KLM bilo je u travnju 2017. – 5 godina rute,

  • U ljetnoj sezoni 2022. broj letova će se s 1 dnevnog leta popeti na 20 tjednih letova odnosno 2 do 3 dnevna leta u vrhuncu sezone,

  • Ovisno o danu letjet će se zrakoplovima tipa Embraer 190 i Boeing 737-700,

  • KLM u ljetnoj sezoni nudi 167 odredišta iz Amsterdama: 96 europskih i 71 interkontinentalnih.

Proširenje kapaciteta na europskim i svjetskim rutama

Kako se ograničenja Covid-19 ukidaju u Nizozemskoj i drugim zemljama EU-a, tako raste i potražnja za zračnim prijevozom. KLM je odgovorio proširenjem kapaciteta na europskim rutama za 10% u odnosu na prošlu godinu, gotovo na razini prije pandemije 2019. KLM je također povećao kapacitet na svojoj interkontinentalnoj mreži ruta za 17% u odnosu na prošlu godinu, kao odgovor na trend rasta rezervacija.

Ovog ljeta imat će dnevne letove za Arubu, Bonaire i Curaçao, povećavajući frekvenciju za Curaçao na dva puta dnevno tijekom sezone ljetnih praznika. Novo KLM-ovo tropsko odredište, Port of Spain, uključeno je u ljetni raspored, nudeći korisnicima letove tri puta tjedno između Amsterdama i glavnog grada Trinidada i Tobaga.


Potražnja za letovima prema SAD stalno raste. Kapacitet KLM-a za SAD ovog ljeta odgovara onom iz 2019. Nastavak letova za Salt Lake City i novi dodatak Austina mreži ruta znači da će KLM ovog ljeta imati izravne usluge do 12 odredišta u SAD-u, što je najveći broj ikad. Prema Austinu, glavnom gradu države Teksas, tehnološkom središtu i domu velikog broja tehnoloških tvrtki, KLM će letjeti tri puta tjedno.

bottom of page