(PHOTO, VIDEO) Inauguracijski let Windrose Airlinesa na liniji Kijev - Zagreb

Windrose Airlines danas je obavio prvi, inauguracijski let na liniji Kijev - Zagreb - Kijev, po prvi puta povezavši glavne gradove Ukrajine i Hrvatske direktnom zračnom linijom.

U Zračnu luku Zagreb danas je, 04. listopada, po prvi puta sletio zrakoplov Windrose Airlinesa na direktnoj liniji iz Kijeva, zrakoplovom tipa ATR72, registarske oznake UR-RWB, kapaciteta 72 putnika. Iz Kijeva je u Zagreb prvim letom doputovalo 54 putnika (Load Factor od 75%), dok je iz Zagreba put Kijeva otputovalo 64 putnika (Load Factor od gotovo 89%).


Zrakoplov je po slijetanju u zračnu luku dočekan tradicionalnim vodenim pozdravom.

Što je vodeni pozdrav u zračnom prometu?


Radi se o jedinoj novoj liniji za Zračnu luku Zagreb u ovoj godini. Windrose Airlines je liniju planirao pokrenuti na početku ljetnog reda letenja, no zbog globalne pandemije redovni su letovi odgođeni za listopad.


Galerija: Inauguracijski let Windrose Airlinesa na liniji Kijev - Zagreb

Windrose Airlines će na liniji Kijev - Zagreb - Kijev prometovati dva puta tjedno (srijedom i nedjeljom) do početka ljetnog reda letenja 2021. godine (kraja ožujka).

11:30 Kijev - 12:40 Zagreb 13:25 - 16:20 Kijev

Kompanija je ostavila mogućnost dodavanja još jednog leta tjedno za ljetni red letenja iduće godine, no to će svakako ovisiti o bookingu i eventualnim restrikcijama država zbog globalne pandemije. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa Embraer RJ145 kapaciteta 48 putnika, dok je inauguracijski let odradio nešto veći - ATR72.


Video - tradicionalni vodeni pozdrav nakon prvog slijetanja u Zračnu luku Zagreb