top of page

Ovog vikenda više od 50 linija u hrvatskim zračnim lukama!

Hrvatske su zračne luke ovog vikenda (01.-02.05.) imale porast međunarodnih linija u odnosu na posljednji vikend travnja. Pet hrvatskih zračnih luka ovog je vikenda imalo više od 50 međunarodnih linija.

Prvi dolazak Smartwingsa u Split, photo: Smartwings FB

Čak pet hrvatskih zračnih luka ovog je vikenda imalo redovne operacije na međunarodnim linijama, samo Rijeka, Brač i Osijek nisu imali direktnih linija prema odredištima van granica Hrvatske.

Zračna luka Zagreb

Zagrebačka je zračna luka, očekivano, imala najveći broj domaćih i međunarodnih linija. Iz Zagreba je u subotu bilo moguće putovati direktno prema i iz Pariza, Dohe, Frankfurta, Amsterdama, Moskve, Varšave, Zuricha, Splita, Zadra, Pule i Dubrovnika. Pritom je najveći broj letova obavila Croatia Airlines, dok je nizozemski KLM imao dva leta. Promet je bio značajniji u nedjelju kada je Zagreb imao direktne linije prema Istanbulu, Parizu, Kijevu, Frankfurtu, Beču, Kelnu, Amsterdamu, Brusselsu, Kopenhagenu, Sarajevu, Zurichu, Splitu, Dubrovniku, Puli i Zadru. Croatia Airlines ponovno je obavila najviše letova, dok su po dva leta imali nizozemski KLM i njemačka Lufthansa.

Ruski je Aeroflot u subotu iz Moskve sletio u Zagreb sa zrakoplovom tipa A321, dok je u nedjelju NEO inačicu istog tipa zrakoplova prema Zagrebu poslao Turkish Airlines.

Zračna luka Split

I splitska je zračna luka ovog vikenda imala bolji promet u odnosu na prethodni. EasyJet je imao redovne linije iz Berlina, Basela i Ženeve, Eurowings iz Stuttgarta i Dusseldorfa, Lufthansa iz Munchena i Frankfurta, Vueling iz Barcelone, KLM iz Amsterdama, Smartwings iz Praga te Croatia Airlines iz Zagreba, Munchena i Frankfurta. KLM je pritom u Split poslao veći zrakoplov (B737-800), Smartwings B737-700, a Lufthansa na liniji iz Frankfurta A319.

Promet je u nedjelju bio slabijeg intenziteta. EasyJet je prometovao na liniji iz Basela, KLM iz Amsterdama, LOT iz Varšave, Austrian iz Beča, Lufthansa iz Munchena te Croatia Airlines iz Zagreba, Frankfurta, Osijeka i Rima. Split je ovog vikenda bio povezan s čak 15 odredišta u Hrvatskoj i Europi!

Prve letovi ovog vikenda obavljeni su na linijama iz Praga (Smartwings), Berlina (EasyJet) te Barcelone (Vueling).

Zračna luka Dubrovnik

Porast dolazaka i odlazaka bilježi i dubrovačka zračna luka. Lufthansa je povezala Dubrovnik s Frankfurtom, LOT s Varšavom, Croatia Airlines sa Zagrebom, dok je Air Baltic obavio prvi let ove sezone iz Rige.

U nedjelju je u Dubrovniku bilo moguće vidjeti zrakoplove Vuelinga (iz Barcelone), Austrian Airlinesa (iz Beča), Iberie (iz Madrida) te Croatia Airlinesa (iz Zagreba).

Zračna luka Pula

Pula je u subotu dočekala prvi let Lufthanse u ovoj sezoni iz Frankfurta, dok je u nedjelju ruski S7 Airlines odradio rotaciju između Moskve i Pule, linija je, kako smo ranije pisali, uvedena prošlog vikenda. U subotu i nedjelju Pula je imala direktnu vezu sa Zagrebom odnosno Zadrom domaćim letom Croatia Airlinesa.

Zračna luka Zadar

Zadarska je zračna luka ovog vikenda također dočekala prvi let Lufthanse iz Frankfurta, te je, baš kao i Pula, u subotu i nedjelju imala domaći let Croatia Airlinesa iz Zagreba preko Pule natrag za Zagreb.


Rijeka, Brač i Osijek ovog vikenda nisu imale međunarodni promet na redovnim linijama. Pritom valja istaknuti kako je Osijek bio povezan sa Splitom domaćim letom Croatia Airlinesa, dok domaćeg prometa u prve dvije zračne luke ovog vikenda nije bilo. Porast međunarodnih linija u odnosu na posljednji vikend travnja jest značajan i očekivan, s obzirom na to da se promet na razini Europe počinje oporavljati. Iz tjedna u tjedan hrvatske će zračne luke imati sve više linija i avioprijevoznika, posljedično i putnika, što ćemo nastaviti najavljivati u našim svakodnevnim objavama.

bottom of page