top of page

Ovog vikenda veći broj linija prema hrvatskim zračnim lukama

U odnosu na prethodne, hrvatske su zračne luke ovog vikenda zabilježile veći broj međunarodnih linija. Ukupno pet od osam hrvatskih zračnih luka imalo je redovne međunarodne (i domaće) linije ove subote i nedjelje.

Photo: Pula Airport

Zračni se promet polako oporavlja, kako se bližimo ljetu, tako raste i broj međunarodnih linija prema hrvatskim zračnim lukama. Isto se dogodilo i prošle godine, nakon završetka lockdowna u cijeloj Europi.

Zračna luka Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik u subotu, 24. travnja, imala je ukupno 5 međunarodnih i domaćih linija. Dva let obavila je Croatia Airlines prema Zagrebu, dva leta Lufthansa prema Munchenu i Frankfurtu, te jedan let EasyJeta prema Ženevi.

Linije iz Dubrovnika 24. i 25.04.2021.

Ove nedjelje promet je znatno slabiji. Na redovnoj liniji iz Madrida u Dubrovnik je sletjela španjolska Iberia, a ostala dva leta obavila je Croatia Airlines iz Zagreba.

Zračna luka Pula

Pulska je zračna luka ovog vikenda imala skroman promet, no valja istaknuti kako je s prometom započela prva međunarodna linija u ovoj sezoni iz Moskve koju smo ranije i najavili (više o tome OVDJE).

Linije iz Pule 24. i 25.04.2021.

Iz Moskve je prvim letom doputovalo čak 159 putnika. Na liniji je prometovao zrakoplov tipa A320NEO sa 164 sjedala pa je popunjenost putničke kabine (load factor) iznosila visokih 96%


Ove subote i nedjelje Pula je imala i redovnu domaću liniju prema Zadru odnosno Zagrebu s hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom, Croatia Airlinesom.

Zračna luka Split

Splitska je zračna luka imala najprometniji vikend na obali. Dva leta prema Splitu ove su subote imale sljedeće kompanije: EasyJet iz Basela i Ženeve, Eurowings iz Stuttgarta i Dusseldorfa, Croatia Airlines iz Frankfurta i Zagreba, Lufthansa iz Munchena i Frankfurta, dok je KLM obavio jedan let na liniji iz Amsterdama s većim zrakoplovom tipa B737-700. Na liniji Lufthanse iz Frankfurta prometovao je zrakoplov tipa A319.

Linije iz Splita 24. i 25.04.2021.

Promet je ove nedjelje bio slabiji i u Splitu. Od sedam najavljenih letova čak šest je obavila Croatia Airlines; prema Zagrebu, Frankfurtu, Osijeku i Rimu. KLM je i ove nedjelje prometovao između Amsterdama i Splita sa zrakoplovom tipa E175.

Zračna luka Zagreb

Zagrebačka je zračna luka najprometnija i ovog vikenda. U subotu je Zagreb imao 14 dolazaka zrakoplova, od toga su čak četiri leta bila iz Frankfurta te tri iz Amsterdama. Osim Croatia Airlinesa, prema Zagrebu su letjeli i Qatar Airways, Air France, KLM i Lufthansa.

Linije iz Zagreba 24. i 25.04.2021.

Za razliku od ostalih zračnih luka u Hrvatskoj, Zagreb je u nedjelju imao više letova u odnosu na subotu, čak 22 dolaska na domaćim i međunarodnim linijama. Četiri dolaska bila su iz Frankfurta (Croatia Airlines i Lufthansa) te tri iz Amsterdama (Croatia Airlines i KLM). Zagreb je bio povezan i sa Beogradom (Air Serbia), Bečom (Austrian Airlines), Kijevom (Windrose), Parizom (Air France) i Istanbulom (Turkish Airlines). Croatia Airlines je prometovala prema Brusselsu, Kopenhagenu, Beču, Parizu, Sarajevu i Zurichu te je po broju letova ovog vikenda bila dominantan avioprijevoznik u zagrebačkoj zračnoj luci.

Zračna luka Zadar

Zračna luka Zadar ove subote i nedjelje bila je povezana s Pulom i Zagrebom domaćim letovima Croatia Airlinesa, a u subotu je u Zadar sletio i LuxAir na redovnoj liniji iz Luxembourga koja je u prometu od prošlog vikenda.

Linije iz Zadra 24. i 25.04.2021.

Ostale tri hrvatske zračne luke, Osijek, Rijeka i Brač, ovog vikenda nisu imale redovnih međunarodnih linija.

bottom of page