top of page

Ovog vikenda u Zagrebu i Splitu preko 200 operacija zrakoplova

Zračne luke Split i Zagreb ovog će vikenda prihvatiti i otpremiti preko 100 zrakoplova na redovnim međunarodnim i domaćim linijama. Donosimo detaljan red letenja za ove dvije zračne luke.

Photo: Josip Škof, Zagreb Airport/FB

Radi se o značajno manjem broju letova u odnosu na vikend promet u kolovozu, no isto je zapravo i očekivano s obzirom na trenutnu situaciju.


Zračna luka Zagreb

Ove subote, 26. rujna, prema i iz zagrebačke zračne luke prometovati će 6 aviokompanija: Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Air France, Lufthansa, KLM te Vueling. Naravno, najveći broj letova nudi Croatia Airlines koja će ove subote obaviti 28 operacija prema 10 domaćih i međunarodnih odredišta.

Promet će biti nešto veći u nedjelju, 27. rujna, kada se u Zagrebu očekuje oko 50 operacija komercijalnih zrakoplova. Croatia Airlines će i u nedjelju imati najveći udio u prometu, očekuje se gotovo 40 operacija nacionalne aviokompanije, a uz nju će u Zagreb sletjeti i Eurowings, Turkish Airlines, Austrian i drugi.

Iz Zagreba se ovog vikenda može letjeti dikretno prema 20 destinacija:

photo: greatcirclemap.com

Zračna luka Split

U usporedbi sa Zagrebom, Split će ovog vikenda imati značajno bolji promet. Samo danas, u splitsku će zračnu luku sletjeti 16 različitih aviokompanija (za usporedbu, u Zagreb svega 6). Očekuje se 80 operacija komercijalnih zrakoplova. Split će imati i direktnu liniju sa Londonom, samo u subotu najavljena su 3 direktna leta, dok Zagreb ovog vikenda nema direktnu vezu s glavnim gradom Velike Britanije.

Promet će u nedjelju biti nešto manji, najavljeno je 11 aviokompanija te 40 operacija zrakoplova:

Ovog vikenda iz Splita se može letjeti direktno prema čak 30 međunarodnih zračnih luka. Najveći broj linija prometuje prema Njemačkoj (8), Velikoj Britaniji (6) te Švicarskoj i Francuskoj (po 3).

S početkom listopada veći broj linija će prestati prometovati, a kod gotovo svih doći će do redukcije u broju tjednih letova.

bottom of page