top of page

Ovog tjedna u Zagreb se vraća čak 8 aviokompanija

Kako smo ranije i najavljivali, ovog će se tjedna u zagrebačku zračnu luku vratiti 8 aviokompanija sa 8 međunarodnih linija.

Promet je u zagrebačkoj zračnoj luci do sada ovisio uglavnom o Croatia Airlinesu, a uz domaću nacionalnu aviokompaniju prema Zagrebu je još letio Eurowings iz Kelna koji će na toj liniji nastaviti prometovati, te Trade Air na domaćoj liniji iz Osijeka.


No to se od ovog tjedna mijenja. Već danas je u Zagreb sletio zrakoplov Austrian Airlinesa sa 26 putnika iz Beča, dok je prema Beču otputovalo 36 putnika. Prvi je ovo let Austrian Airlinesa prema Zagrebu nakon prekida operacija zbog pandemije COVID-19, kompanija će od sada svakodnevno prometovati na liniji Beč - Zagreb.


Austrian Airlines: informacije o redu letenja prema Hrvatskoj za srpanj


U srijedu, 01. srpnja, liniju Pariz - Zagreb ponovno će uspostaviti i Air France, koji za početak najavljuje svega tri tjedna leta na ovoj liniji.


Air France: linije prema Hrvatskoj u srpnju


Istog dana u Zagreb će se vratiti i Turkish Airlines na liniji iz Istanbula. Kompanija inače u ljetnom redu letenja prema Zagrebu prometuje dva puta dnevno, no broj tjednih letova je reduciran te će trenutno prometovati na ovoj liniji 5 puta tjedno.


Turkish Airlines uspostavlja liniju Istanbul - Zagreb


Vraća nam se još jedan redovni gost u zagrebačku zračnu luku. Qatar Airways pokreće liniju Doha - Zagreb sa 3 tjedna leta, inače je u ljetnom redu letenja prema Zagrebu prometovao čak 14 puta tjedno, odnosno dva puta dnevno.


VIŠE: Qatar Airways se vraća u Zagreb


Lufthansa, koja inače redovno leti iz Frankfurta i Munchena prema Zagrebu, od srijede će ponovno uspostaviti redovni promet na liniji Munchen - Zagreb, u početku 3 puta tjedno.


Lufthansa objavila red letenja za srpanj


Air Serbia od istog će datuma ponovno povezivati Beograd i Zagreb, letovi su u prodaji 7 dana u tjednu.


U četvrtak, 02. srpnja, Eurowings će ponovno uspostaviti liniju Stuttgart - Zagreb, koja će prometovati dva puta tjedno kroz srpanj. Sve ostale detalje vezane uz Eurowingsove linije prema Hrvatskoj pročitajte OVDJE.


Od 04. srpnja prema Zagrebu će ponovno letjeti i zrakoplovi KLM-a. Nizozemska aviokompanija od navedenog će datuma prometovati na liniji Amsterdam - Zagreb, najavljena su 3 tjedna leta zrakoplovima manjeg kapaciteta. Više informacija o linijama KLM-a prema Hrvatskoj u srpnju pročitajte OVDJE.


Croatia Airlines nastavlja prometovati na nizu domaćih i međunarodnih linija iz Zagreba, povećavajući promet od početka srpnja, informacije o tome objavljene su u posebnom članku na našoj web stranici.


Podsjećamo vas da prije putovanja provjerite restrikcije zemlje u koju putujete, više o tome možete pročitati u našoj kategoriji COVID-19.

bottom of page