top of page

Ovog ljeta Windrose planira četiri odredišta u Hrvatskoj

Windrose Airlines, ukrajinska aviokompanija koja je u proteklih nekoliko mjeseci napravila veliku ekspanziju u regiji, najavila je ljetni red letenja za Hrvatsku.

Windrose će ovog ljeta prometovati prema četiri hrvatske zračne luke, povezujući Kijev direktno s Pulom, Splitom, Dubrovnikom i Zagrebom.


Linija prema Puli

Linija Kijev - Pula - Kijev prometovat će 05. lipnja do 25. rujna ove godine. Od sredine lipnja na ovoj će liniji biti dostupna tri leta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote. Utorkom i subotom između Kijeva i Pule prometovat će zrakoplovi tipa A321, dok će četvrtkom dva spomenuta grada povezivati zrakoplovi manjeg kapaciteta - E145,


Linija Kijev - Split

Istog datuma s prometovanjem će krenuti i linija prema Splitu, te će kao i linija prema Puli, prometovati tri puta tjedno, istim danima (utorkom, četvrtkom i subotom). Četvrtkom i subotom najavljeni su zrakoplovi tipa A321, dok će ponedjeljkom prometovati E145.

Dubrovnik tek jednom tjedno

Windrose je u ljeto 2020. pokrenuo liniju Kijev - Dubrovnik te će ta linija prometovati i ove ljetne sezone. Prvi let najavljen je za 18. lipnja, jednom tjedno, svakog petka. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa E145.


Nema povećanja u Zagrebu

Linija Kijev - Zagreb uvedena je u zimskom redu letenja 2020./2021. godine. Kompanija trenutno prometuje na ovoj liniji dva puta tjedno, te, iako je bila najavila povećanje broja tjednih letova, do realizacije ipak nije došlo. Kompanija je privremeno odustala od tog plana te će i u ljetnom redu letenja ove godine prometovati između Zagreba i Kijeva dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom. Na liniji prema Zagrebu Windrose će koristiti zrakoplove tipa E145 i ATR75.

bottom of page