Ove zime više redovnih linija iz Osijeka

Zračna luka Osijek ove će zime imati više redovnih linija, pri čemu je jedna međunarodna - ona Croatia Airlinesa za Munchen.

Photo: Osijek Airport

Zračna luka Osijek u zimski red letenja ulazi s većim brojem redovnih linija nego što je to bilo u ovogodišnjem ljetnom redu letenja. Naime, u promet su se vratile domaće PSO linije koje nastavljaju prometovati i u zimskom redu letenja.


Jedina međunarodna linija iz Zračne luke Osijek, prema Munchenu, nastavlja prometovati dva puta tjedno kroz cijelu zimu. Croatia Airlines na ovoj će liniji koristiti zrakoplove tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala, povratne karte na određene datume moguće je kupiti po cijeni već od 800 kuna.


Osim međunarodne linije prema Munchenu, na domaćim linijama prometovat će Trade Air. Nastavljaju se redovne operacije između Zagreba i Osijeka, šest puta tjedno, odnosno dva leta dnevno ponedjeljkom, srijedom i petkom. Liniju uglavnom koriste transferni putnici, no trenutno Trade Air i Croatia Airlines nemaju potpisan codeshare ugovor pa nije moguće kupiti vezane letove, no to bi se uskoro trebalo promijeniti.


Nastavlja se i redovan promet na liniji Osijek - Pula - Split - Pula - Osijek, ponedjeljkom i petkom, te linija Osijek - Rijeka - Split - Dubrovnik - Split - Rijeka - Osijek, također dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom.


Najveći problem u Osijeku predstavlja magla, koja zbog trenutne infrastrukture i kategorizacije često ne dozvoljava slijetanje i polijetanje zrakoplova, čime dolazi do neregularnosti u odvijanju redovnog prometa.


U zračnoj luci su ponovnu uspostavu domaćih linija iskoristili i za predstavljanje novog vizualnog identiteta, dostupna je i nova službena web stranica. Pritom valja spomenuti da je, kako je i vidljivo na naslovnoj fotografiji, krivo napisano ime zračne luke na engleskom jeziku, što je svojevrsni fijasko cjelokupne promjene vizualnog identiteta pa se postavlja pitanje kako se tako nešto uopće moglo dogoditi.