top of page

Otkaz motora: zrakoplov prisilno sletio u Zagreb

15 godina star zrakoplov tipa A320 Air Caira, niskotarifne aviokompanije iz Egipta, danas je prisilno sletio u zagrebačku zračnu luku.

Zrakoplov Air Caira tipa A320 u 15 sati i 46 minuta prisilno je sletio u zagrebačku zračnu luku sa 125 putnika, nakon otkazivanja motora na liniji iz Hurghade za Dusseldorf.


Zrakoplov je sigurno sletio u zagrebačku zračnu luku, gdje ga je dočekala dežurna vatrogasna ekipa te nitko od putnika i članova posade nije ozljeđen.

A320 Air Caira dobio je prednost pa je Eurowingsov let iz Stuttgarta nakratko zadržan u "holdingu".


Index doznaje da je zagrebačka zračna luka u pomoć pozvala vatrogasce iz gradskih postrojbi, nije jasno zašto je do toga došlo s obzirom na to da je zračna luka dužna osigurati određenu razinu "fire category" upravo za slučaj ako dođe do ovakvih situacija.


Priopćenje Međunarodne zračne luke Zagreb prenosimo u cijelosti: "Prema informacijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe, zrakoplov tipa Airbus 320 zrakoplovne kompanije Air Cairo na letu MSC2980 Hurghada – Dusseldorf je danas, 30. rujna 2021. god. u 15:30 sati zatražio emergency slijetanje u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Sve službe zagrebačke zračne luke postupile su sukladno važećem Emergency planu i propisanoj proceduri u ovakvim situacijama. Nakon slijetanja zrakoplova putnici su smješteni u tranzit putničkog terminalu Zračne luke Franjo Tuđman gdje čekaju na daljne upute zrakoplovne kompanije."

bottom of page