top of page

Odlazi i FlyDubai!?

Nakon Emiratesa, liniju Dubai - Zagreb otkazala je i partnerska kompanija - FlyDubai.

Svega par sati nakon što smo objavili vijest kako je Emirates otkazao sve letove prema Zagrebu za 2021. godinu, isto je učinio i FlyDubai.


Naime, Emirates je, kako smo ranije pisali, otkazao liniju Dubai - Zagreb za ovu godinu, no ostavljena je mogućnost povratka kompanije FlyDubai na istu liniju s početkom zimskog reda letenja. Aviokarte na ovoj liniji bilo je moguće kupiti doslovno do jučer, bili smo skeptični oko realizacije ovih letova, što se sada pokazalo kao opravdano.

Emirates je prema Zagrebu prometovao u ljetnom, a FlyDubai u zimskom redu letenja. Takav raspored bio je najavljen i za ovu godinu.

FlyDubai je otkazao sve letove prema Zagrebu za listopad, studeni i gotovo cijeli prosinac. Trenutno u prodaji drži polaske od 27. prosinca te najavljuje 3 leta tjedno kroz siječanj, veljaču i ožujak, no vjerojatnost da će isti biti realizirani je vrlo mala.

S obzirom na to da je Emirates u potpunosti otkazao liniju Dubai - Zagreb za iduću godinu postavlja se pitanje hoće li na njoj prometovati FlyDubai. Prema dostupnom redu letenja neće, no ostalo je dovoljno vremena da ova niskotarifna kompanija uključi Zagreb u svoju mrežu destinacija za ljetni red letenja 2021. godine.


Zagreb trenutno nema najavljenu direktnu zračnu vezu s Dubaijem za 2021. godinu. Linija je redovno prometovala od 2014. godine, pokrenuo ju je upravo FlyDubai.

bottom of page