top of page

Od subote i Zagreb povezan s Barcelonom!

Španjolski niskotarifni avioprijevoznik, Vueling, od subote, 10. srpnja, uvodi svoju sezonsku liniju između Zagreba i Barcelone.

Kako smo ranije i najavili, od ove subote ponovno se vraća linija između Zagreba i Barcelone, španjolski Vueling nakon nekoliko odgoda ipak uvodi liniju između dva spomenuta grada.


Linija će od subote, 10. srpnja, biti u prometu svega jednom tjedno, dok se dva leta tjedno (svakog utorka i subote) očekuju od početka kolovoza.


Vueling još prometuje između Splita i Barcelone, trenutno četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote, dok će se broj operacija na ovoj liniji od 19. srpnja povećati na šest tjedno, svakog dana osim srijede. U kolovozu će Vueling na ovoj liniji prometovati svakodnevno.

Linija ovog avioprijevoznika između Dubrovnika i Barcelone trenutno je u prometu pet puta tjedno, svakog utorka, četvrtka, petka, subote i nedjelje, a isti broj rotacija kompanija će imati i u kolovozu.


Podsjećamo, prije izbijanja globalne pandemije, u ljeto 2019. godine, Zagreb je imao 5 letova tjedno za Barcelonu. Naime, na ovoj su liniji prometovali i Vueling i Croatia Airlines.

Zagrebačka zračna luka povezana je sa Španjolskom i s jednom linijom Iberije, onom za Madrid. Linija trenutno prometuje četiri puta tjedno, dok je u ljeto 2019. godine prometovala čak dva puta dnevno. Ovaj prijevoznik ujedno povezuje Madrid sa Splitom i Dubrovnikom prema kojima ima značajno više tjednih operacija.


Povratne karte na liniji Vuelinga između Zagreba i Barcelone za srpanj i kolovoz nisu povoljne. Za primjer, karta za putovanje između dva grada u razdoblju od 03. do 07. kolovoza trenutno se prodaje za gotovo 250 eura!


Na liniji između Zagreba i Barcelone Vueling će prometovati s zrakoplovima tipa A320 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju maksimalni kapacitet od 180 putnika.

bottom of page