Od danas u prometu linije prema Dusseldorfu, Malmu i Podgorici

Ryanair od danas povezuje Zagreb sa Dusseldorfom, Podgoricom i Malmom, radi se o tri linije koje kreću s prometovanjem posljednje, irski je niskotarifni avioprijevoznik ovog tjedna pokrenuo čak 9 novih linija iz zagrebačke zračne luke!

Od danas, 04. rujna, Ryanair prometuje na direktnim linijama iz Zagreba za Dusseldorf, Podgoricu i Malmo. Radi se o tri linije koje posljednje kreću s prometovanjem iz seta linija najavljenih u ožujku ove godine. Ostatak najavljenih linija započet će s prometovanjem u prosincu ove godine.


Linija Zagreb - Dusseldorf Weeze - Zagreb

Ryanair od danas, dva puta tjedno, svakog utorka i subote, povezuje Zagreb sa Dusseldorfom, preciznije, Zračnom lukom Weeze, udaljenom 80 kilometara od centra Dusseldorfa.


Prema ovoj zračnoj luci prometuje gotovo isključivo Ryanair, a valja napomenuti kako je prije svega nekoliko dana njemački Eurowings uveo liniju između Dusseldorfa i Zagreba, no iz glavne zračne luke spomenutog grada, udaljene svega 10 kilometara od centra grada!


Ryanair će pokušati niskim cijenama motivirati putnike na nešto dalji put od grada to Zračne luke Weeze, no s obzirom na to da se zračna luka s koje prometuje Eurowings nalazi u gradu, pitanje je koliko će se putnika odlučiti na odlazak u Weeze kako bi putovali niskotarifnim avioprijevoznikom u Zagreb.

I ovdje se radi o liniji Ryanaira koja se u većem dijelu odnosi na potencijal iseljenika, koji bi u budućnosti mogli putovati u glavni grad Hrvatske direktnim letovima ovog avioprijevoznika. Zračnoj luci Weeze, osim stanovnika Dusseldorfa, gravitiraju i putnici iz obližnjih gradova, poput Wuppertala, Essena, Duisburga.


Na ovoj liniji Ryanair do kraja ožujka sljedeće godine nudi više od 20 tisuća sjedala, a zanimljivo je da istim danima (utorkom i subotom) na liniji iz Dusseldorfa prema Zagrebu prometuje i Eurowings.

Linija Zagreb - Podgorica - Zagreb

Od danas do kraja ožujka sljedeće godine, Zagreb je povezan direktnom linijom Ryanaira s Podgoricom. Letovi će prometovati svakog utorka i subote, a potencijal ove linije je razmjerno velik, što zbog onih koji turistički žele posjetiti oba grada, no i zbog iseljeništva, poslovnih ljudi te VFR putnika.


Ovu je liniju prije izbijanja globalne pandemije namjeravala pokrenuti i Croatia Airlines (u ljeto 2020. godine), no zbog pada potražnje i putničkih restrikcija to se nije dogodilo. S obzirom na ulazak Ryanaira na ovu liniju, više nije realno za očekivati da će do toga i doći u sljedećoj ljetnoj sezoni.

Linija Zagreb - Malmo - Zagreb

Zagreb i Malmo od danas su povezani dva puta tjedno, svakog utorka i četvrtka. Ryanair prometuje prema zračnoj luci smještenoj svega 30 kilometara od centra Malma, prema kojoj prometuju i brojni drugi avioprijevoznici, poput SAS-a, Wizz Aira, Lufthanse i brojnih drugih avioprijevoznika.


Osim turističke potražnje, ova će linija uvelike pomoći hrvatskim državljanima koji trajno borave u ovom gradu, s obzirom na udaljenost te činjenicu da do sada redovne linije između Zagreba i Malma nije bilo, putnici su bili prisiljeni putovati preko nekog od europskih čvorišta poput Frankfurta, Amsterdama ili Munchena, dok je od danas moguće putovati direktnim letom na ovoj liniji i stići na odredište za nešto malo više od 2 sata.

Ryanair trenutno na ovoj liniji nudi vrlo povoljne cijene aviokarata za letove u listopadu (već od 50 eura), pa nema sumnje da će potencijalni putnici odlučiti na putovanje ovom linijom.


Osim brojnih hrvatskih državljana, ovu će liniju koristiti i državljani Bosne i Hercegovine kojih u Švedskoj ima razmjerno puno. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa A320 kapaciteta 180 sjedala. I ova je linija u prodaji do kraja zimskog reda letenja (kraja ožujka sljedeće godine), te na njoj irski niskotarifni avioprijevoznik u navedenom razdoblju nudi više od 22 tisuće sjedala.