top of page

Od danas redovni letovi iz Zagreba za Dortmund, Memmingen i Hahn

Irski niskotarifni prijevoznik treći dan za redom uvodi nove linije iz zagrebačke zračne luke. Već dva dana objavljujemo pojedinosti novih linija, a danas najavljujemo čak tri nove linije, prema Dortmundu, Memmingenu i Frankfurtu.

Ryanair danas uvodi tri nove linije iz nove zagrebačke baze. Radi se o linijama prema tri njemačka grada - Dortmundu, Memmingenu i Frankfurtu.

Linija Zagreb - Dortmund - Zagreb

Nova linija Ryanaira prometovat će dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka. Letovi su potvrđeni do kraja ožujka sljedeće godine, pri čemu će Ryanair između Dortmunda i Zagreba u spomenutom razdoblju ponuditi gotovo 22.200 sjedala.


Prema Dortmundu prometuju tri niskotarifna avioprijevoznika - uz Ryanair redovne letove prema ovoj zračnoj luci imaju Wizz Air i njemački Eurowings. Ovo je još jedna linija irskog niskotarifnog prijevoznika koja želi privući hrvatske iseljenike na putovanje zrakoplovom do glavnog grada Hrvatske.


S obzirom na to da je Dortmund nedaleko od Essena, Duisburga, Munstera pa čak i Dusseldorfa i Kelna, gravitacijsko područje ove zračne luke razmjerno je veliko, a red letenja (ponedjeljkom i petkom) savršeno odgovara za posjet obitelji onih koji su zbog posla trajno naseljeni u Njemačkoj.


Letovi se ponedjeljkom i petkom odvijaju u večernjim satima, a na ovoj liniji Ryanair prema Zagrebu nema konkurenciju. Iz obližnjeg Dusseldorfa prema Zagrebu prometuje njemački Eurowings.


Karte je na spomenutoj liniji trenutno moguće kupiti za manje od 45 eura (bez predane prtljage), čime kompanija pokušava stimulirati potencijalne putnike na korištenje ove linije.

Zagreb - Memmingen - Zagreb

Od danas je u prometu linija između Zagreba i Memmingena koja će također prometovati dva puta tjedno, istim danima kao i linija za Dortmund - svakog ponedjeljka i petka.


I ovdje se radi o istom broju letova do kraja ožujka te ujedno i istom broju ponuđenih sjedala kao što je to slučaj na liniji za odnosno iz Dortmunda.


Prema ovoj zračnoj luci također prometuju isključivo niskotarifni avioprijevoznici pa putnici nemaju mogućnost nastavka putovanja s nekim od velikih, tradicionalnih avioprijevoznika.


Memmingen je u Ryanairovoj mreži destinacija često predstavljan kao druga zračna luka Munchena, no ova je zračna luka od Munchena udaljena više od 120 kilometara te svakako ne može biti zamjena za istu.


Radi se o još jednoj liniji na kojoj Ryanair cilja na hrvatske iseljenike koji žive na području Memmingena, Ulma, Augsburga i Munchena, no s tek dva tjedna leta iz ove dislocirane zračne luke, Ryanair vjerojatno neće moći konkurirati Lufthansi (koja trenutno ne leti iz Munchena za Zagreb) i Croatia Airlinesu, kao ni drugim oblicima prijevoza poput autobusa kojeg koristi veliki broj putnika.

Linija Zagreb - Frankfurt Hahn - Zagreb

Od danas je u prometu i linija između Zagreba i Frankfurta (Zračna luka Hahn) koja je u prometu tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i nedjelje.


Ryanair će na ovoj liniji, s obzirom na tri leta tjedna, do kraja ožujka sljedeće godine ponuditi više od 27 tisuća sjedala.


Radi se o zračnoj luci udaljenoj gotovo 130 kilometara od centra Frankfurta prema kojoj također prometuju isključivo niskotarifni prijevoznici, uključujući i veći broj teretnih (cargo) zrakoplova.


S obzirom na veliki broj tjednih letova Croatia Airlinesa i Lufthanse prema glavnoj zračnoj luci u Frankfurtu iz koje je moguće nastaviti putovanje prema velikom broju destinacija u Europi i svijetu, očekuje se da će prema Frankfurtu putovati uglavnom lokalni putnici, kao i oni kojima je Hahn u bližem okruženju.

Kako Ryanair ima manji broj linija iz glavne frankfurtske zračne luke, nema sumnje da bi letovi s tog aerodroma prema Zagrebu imali daleko bolji učinak te bi veći broj putnika koristio liniju, no s obzirom na udaljenost od gotovo 130 kilometara od Hahna do Frankfurta, zaista je teško za očekivati da će se primjerice poslovni putnici koji putuju u Frankfurt odlučiti na korištenje ove linije.


Ova će linija svakako potaknuti citybreak turizam, pogotovo njemačkih turista kojima se nudi jeftin i brz dolazak u glavni grad Hrvatske, a prednost je svakako činjenica da će kompanija na ovoj liniji prometovati tri puta tjedno (dok većina ostalih linija trenutno ima tek dva tjedna leta).


Tri nove linije iz Njemačke prema Zagrebu potaknut će veći broj njemačkih državljana na posjet Hrvatskoj, no prije svega će motivirati brojne hrvatske građane koji imaju stalno boravište u Njemačkoj na posjet obitelji i prijateljima u Zagrebu i okolici.


bottom of page