Od danas iz Zagreba prema Baselu, Eindhovenu i Pafosu!

Ryanair od danas prometuje na još tri nove linije iz zagrebačke zračne luke - prema Pafosu, Eindhovenu i Baselu!

Irski Ryanair od danas povezuje Zagreb s tri nove zračne luke u Nizozemskoj, Švicarskoj i na Cipru. Kao i do sada, donosimo kratki osvrt na nove linije.

Zagreb - Basel - Zagreb

Od danas Ryanair povezuje Zagreb i Basel redovnom linijom dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka. Zračna luka Basel smještena je zapravo na teritoriju Francuske, no eksteritorijalnim putem povezana je s gradom kojem gravitira. Basel je inače drugi po veličini grad u Švicarskoj s otprilike 170 tisuća stanovnika. U Baselu i široj regiji živi razmjerno velik broj iseljenih hrvatskih državljana, a u još većem broju i dijaspora iz Srbije, BiH i Kosova.

Zagreb 13:45 - 15:15 Basel 15:40 - 17:10 Zagreb

Irski će niskotarifni avioprijevoznik na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, u popodnevnim satima. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 partnerske kompanije Laude, koji su ujedno i bazirani u zagrebačkoj zračnoj luci. Valja istaknuti kako Basel nije veliko čvorište Ryanaira, u ovoj zračnoj luci većinu prometa generira britanski EasyJet.

Zagreb - Eindhoven - Zagreb

Zagrebačka je zračna luka od danas povezana i s Eindhovenom, petim po veličini gradom u Nizozemskoj, u čijem urbanom području živi oko 400 tisuća stanovnika. Zračna se luka nalazi vrlo blizu granici s Belgijom, a zbog svoje lokacije letove prema ovom aerodromu koriste putnici koji nastavljaju dalje prema Essenu, Dortmundu, Kölnu ili Dusseldorfu.


Eindhoven je velika baza Ryanaira, no ujedno i mađarskog Wizz Aira i Transavije. Upravo Transavia u ljetom redu letenja prometuje iz Eindhovena prema zračnim lukama na obali, dok u zimskom redu letenja nema redovnih linija.

Zagreb 17:35 - 19:30 Eindhoven 19:55 - Zagreb 21:50

Ryanair će i na ovoj liniji koristiti zrakoplove tipa A320 iz zagrebačke baze, a linija će prometovati u popodnevnim odnosno večernjim satima. Za očekivati je da će Ryanair na ovoj liniji bilježiti dobre rezultate, cijene karata su trenutno vrlo povoljne.

Zagreb - Pafos - Zagreb

Treća nova linija kreće prva, odnosno krenula je još jutros u 06 i 40 sati! Zrakoplov Laude poletio je prema Pafosu, gradu na Cipru, s kojim će Zagreb biti povezan također dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Zagreb 06:40 - 10:35 Pafos 11:00 -12:55 Zagreb

Ova je linija prije svega orijentirana na zagrebačke turiste odnosno sve one koje gravitiraju zagrebačkoj zračnoj luci i koji bi u nekom trenutku mogli otputovati na Cipar na kraći, vikend odmor, ili pak na dulje, osobito u ljetnim mjesecima. Do danas redovne linije između Cipra i Zagreba nije bilo, a promet u zračnoj luci na Pafosu uglavnom čine upravo letovi Ryanaira.


Uz ove tri nove linije, s prometom su ovog tjedna krenule i nove linije prema Solunu, Dublinu, Manchesteru i Malagi.