top of page

Obnovljene linije prema Sarajevu i Beču, za Uskrs letovi prema Dublinu

Croatia Airlines s početkom ožujka obnovila je promet na dvije linije; iz Zagreba prema Beču i Sarajevu.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik sredinom siječnja suspendirao je redovne linije između Zagreba i Beča, kao i liniju prema glavnom gradu BiH. Kompanija je zbog slabog interesa zatvorila prodaju na ovim linijama, no s početkom ovog mjeseca iste su ponovno u prometu.


Linija Zagreb - Beč - Zagreb prometuje od 03. ožujka svega jednom tjedno, svake srijede. Minimalan broj tjednih rotacija putnicima ne omogućuje fleksibilnost u planiranju datuma putovanja, veći broj tjednih letova očekuje se tek od kraja ovog mjeseca. Podsjećamo, Austrian Airlines također ne prometuje na ovoj liniji pa je trenutno jedini izbor za putovanje hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom.

Povratna karta na liniji Zagreb - Beč od 17. do 24.03. trenutno iznosi 1.934 kuna bez predane prtljage.

Zadnjeg dana veljače obnovljen je i promet na liniji Zagreb - Sarajevo - Zagreb. Linija trenutno prometuje dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. I na ovoj je liniji najavljeno povećanje broja tjednih letova s krajem ožujka, no ostaje pitanje koliko će tjednih polazaka Croatia Airlines tek otkazati. Povratna karta na ovoj liniji nešto je niža od ranije spomenute cijene prema Beču, te se kreće oko 1.700 kuna.


Što je s linijama prema Munchenu, Dublinu, Frankfurtu i Londonu?


Do jučer, Croatia Airlines nudila je svakodnevne letove između Zagreba i Munchena od kraja ožujka. Očekivalo se da će kompanija reducirati red letenja, no ne toliko drastično. Naime, do 15. travnja otkazani su svi letovi osim leta utorkom! Valja naglasiti kako od prosinca prošle godine ne postoji direktna zračna linija između Munchena i Zagreba, te kako je Lufthansa odustala od pokretanje iste za ovu ljetnu sezonu, pa je Croatia Airlines jedini zračni prijevoznik koji leti direktno između dva spomenuta grada. Pitanje jest kakva je zapravo potražnja na ovoj liniji kada je Croatia Airlines otkazala 6 od 7 najavljenih tjednih letova!


Linija Dublin - Zagreb - Dublin kratko će prometovati u travnju, u vrijeme oko blagdana Uskrsa. Najavljena su svega 3 povratna leta (na datume 01., 08. i 11.04.), a tri leta tjedno dostupna su za booking od druge polovice svibnja, realizacija operacija u svibnju također ostaje upitna.

Zračna luka u Dublinu

Do kraja ožujka otkazani su svi polasci na večernjem letu iz Zagreba za Frankfurt (u 18 sati), dok na liniji prema Londonu nema promjena te ista prometuje svega jednom tjedno, ponedjeljkom.

Kako će izgledati ljetni red letenja hrvatskog nacionalnog prijevoznika tek nam preostaje za vidjeti. Činjenica jest da kompanija već sad drastično reže broj destinacija i tjednih operacija ranije najavljenih za travanj, što je i očekivano s obzirom na trenutno epidemiološku situaciju i vrlo slab booking. Isto rade i ostale kompanije, brojne ranije najavljene linije koje su s prometovanjem trebale krenuti krajem ožujka sada su odgođene za drugu polovicu travnja ili početak svibnja. Izgledno je da većeg broja avioprijevoznika i linija neće biti sve do lipnja, što izrazito podsjeća na prošlu ljetnu sezonu kada je također međunarodni promet profunkcionirao samo u špici ljetne sezone.

bottom of page