Objavljen zimski program Freebirda za Dubrovnik, nudi se preko 50 tisuća sjedala

Jučer je u dubrovačkoj zračnoj luci održana konferencija za medije na kojoj je Freebird Airlines najavio charter operacije prema i iz Zračne luke Dubrovnik u nadolazećem zimskom redu letenja.

Freebird Airlines Europe započinje s letovima iz i prema Zračnoj luci Dubrovnik u sklopu zimskog charter programa kojeg organizira putnička agencija WTouristic. Program će se odvijati u dva dijela te će Freebird Airlines Europe prometovati prema Dubrovniku u periodima od 26. rujna do 04. prosinca ove godine, te u razdoblju od 12. veljače do 05. lipnja sljedeće godine.


U sklopu prvog dijela programa Freebird Airlines će iz Dubrovnika prometovati prema odredištima u Njemačkoj - Berlinu, Dusseldorfu, Frankfurtu, Munchenu, Hamburgu, Hannoveru, Leipzigu i Stuttgartu, te prema odredištima u Velikoj Britaniji - Londonu (Gatwick) i Manchesteru.

U drugom dijelu programa planirana su odredišta u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Skandinaviji i Belgiji. Ono što je važno napomenuti jest činjenica da će na ovim charter linijama u prvom dijelu programa biti dostupno čak 24 tisuće sjedala, a u drugom dijelu čak 10 tisuća sjedala više, što je iznimno važno za turistički sektor Dubrovnika i okolice.


Freebird je prvi puta prema Dubrovniku prometovao još u zimu 2019. godine, no u razdoblju globalne pandemije charter program nije bio u prometu. I ove godine, u razdoblju od veljače do lipnja, kompanija je djelomično odradila zimski program planiran za Dubrovnik, pa se ove zime očekuje izvođenje programa u cijelosti.


"Danas je obavljen prvi let, a prvi krug charter programa će trajati sve do 4. prosinca. Kasnije se nastavlja u veljači, sve do početka lipnja. Na raspolaganju je 50 tisuća sjedala, nadam se da će stići toliko turista koji će posjetiti Dubrovnik, provesti vrijeme ovdje, ostaviti svoj novac... Mi kao Zračna luka Dubrovnik želimo pružiti punu podršku ovom programu i želimo im zahvaliti što nastavljaju suradnju s nama i što su nas prepoznali kao partnere," izjavio je uvodno Viktor Šober, direktor Zračne luke Dubrovnik.

Direktor W Touristic agencije Akkan Mahmut zahvalio je Zračnoj luci Dubrovnik te je kazao ponešto o njihovim počecima.

"Krenuli smo 2018. godine kao jedna turistička agencija raditi zimski turizam koji je nedostajao ovdje u Dubrovniku. Mi smo jedna mala agencija i nadam se kako će mnoge druge uz nas krenuti raditi na razvijanju zimskog turizma. Naravno, nadamo se kako će nas podržati i hoteli i kako će raditi cijelu zimu. Pričamo o zaista velikom broju ljudi, oko 50 tisuća njih koji su visoke platežne moći. Do lipnja smo rasprodali sve aranžmane, preko 95 posto, čak imamo i nekoliko datuma u kojima je prekoračen broj sjedala," izjavio je Mahmut.


Odgovarajući na novinarska pitanja, kazao je kako 50 posto tih gostiju dolazi iz Njemačke, a ostalih 50 posto dolazi iz ostatka Europe, primjerice Velike Britanije, Norveške, Švedske, Danske... Istaknuo je kako često rade s umirovljenicima visoke platežne moći.