top of page

Nova odgoda domaćih letova Trade Aira

Trade Air, privatni hrvatski avioprijevoznik, ponovno je ododio početak prometovanja na domaćim PSO linijama.

Kako stoji u obavijesti na službenoj stranici avioprijevoznika, Trade Air ponovno odgađa početak prometovanja na domaćim PSO linijama. Podsjećamo, navedene linije su u prekidu od svibnja, a početak operacija je prvo najavljen za lipanj, zatim za 01. srpanj, pa 18. srpanj. Međutim, linije su u međuvremenu najavljene od 01. kolovoza što se ipak neće dogoditi. Novi planirani datum početka operacija jest 15. kolovoz.


U obavijesti stoji sljedeće: "Poštovani putnici, na žalost Trade Air ponovnu uspostavu domaćih letova očekuje tek 15 Kolovoza 22, nakon primitka potvrde relevantnih vlasti. Prodaja neće biti otvorena prije 01 kolovoza stoga vas pozivamo da nas posjetite ponovno nakon nevedenog datuma. Kada se prodaja otvori, obavijestit ćemo o tome putem uhodanih kanala komunikacije (vijesti, Facebook i Instragram stranica)".


Podsjećamo, ovog ljeta Trade Air bi trebao prometovati na sljedećim linijama:

  • Osijek - Zagreb - Osijek,

  • Osijek - Pula - Split - Pula - Osijek,

  • Osijek - Rijeka - Osijek,

  • Rijeka - Split - Dubrovnik - Split - Rijeka,

  • Osijek - Zadar - Osijek, te

  • Rijeka - Zadar - Rijeka.

Broj tjednih frekvencija ostaje isti kao i u prethodnom četverogodišnjem razdoblju, osim linija između Osijeka i Zadra te Rijeke i Zadra koje će u prometu biti jednom tjedno.


Radi se o linijama izrazito važnim za Zračnu luku Osijek, koja je zbog planiranog većeg zrakoplova (Saab340 s 34 sjedala) u ljetnim mjesecima mogla bilježiti visok interes a linijama prema zračnim lukama na obali, no zbog birokracije one su sada planirane od sredine kolovoza, a s obzirom na to da je početak prometovanja odgađan već nekoliko puta, teško je reći hoće li linije zaista i krenuti s prometovanjem od navedenog datuma.


Jednom kada krenu, sve linije osim navedenih prema i iz Zadra, prometovat će kroz cijelu godinu, što je važno ne samo za Osijek već i za druge hrvatske zračne luke.

bottom of page