top of page

Njemački Condor završava s prometovanjem prema Splitu

Condor, njemačka leisure aviokompanija u rujnu će završiti s prometovanjem prema jedinoj destinaciji u Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni - Zračnoj luci Split. Linija Frankfurt - Split ima najavljena dva leta u listopadu, no vjerojatnost realizacije istih je poprilično mala.

Kompanija je 12. lipnja pokrenula promet prema Splitu s tri međunarodne linije, iz Frankfurta, Dusseldorfa i Hanovera, dostupna su bila dva leta tjedno.


Ova je leisure aviokompanija prije izbijanja pandemije redovno letjela iz njemačkih zračnih luka prema Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, no u ovogodišnjem ljetnom redu letenja Condor je letio samo prema Zračnoj luci Split.


Kompanija je zadnji let na liniji Hannover - Split obavila u nedjelju, 30. kolovoza, te ista više nije u ponudi u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.


Linija Split - Dusseldorf prometovala je dva puta tjedno, petkom i nedjeljom, a zadnji let na ovoj liniji najavljen je za nedjelju, 13. rujna.


Condor je u lipnju prvo pokrenuo liniju Split - Frankfurt koja je trenutno najavljena kroz cijeli rujan. Kompanija nudi direktne letove na ovoj liniji svakog petka i nedjelje, do 27. rujna. Na svim linijama prema Hrvatskoj korišteni su zrakoplovi tipa A320, dok je linija Frankfurt - Split bila izuzetak te su na njoj povremeno prometovali i zrakoplovi većeg kapaciteta (A321, B757).


Na liniji iz Frankfurta kompanija u prodaji drži i dva direktna leta u listopadu (11.10. te 25.10.), no vjerojatnost da će ti letovi biti otkazani je velika.


Condor je objavio svoj preliminarni red letenja za ljetnu sezonu iduće godine i u njemu su najavljene tri spomenute linije prema Zračnoj luci Split. Nije najavljena ponovna uspostava prometa prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.

bottom of page