top of page

Ništa od domaćih letova Trade Aira u kolovozu!

Trade Air, privatni hrvatski avioprijevoznik, ponovno je odgodio početak prometovanja na domaćim PSO linijama.

Kako stoji u obavijesti na službenoj stranici avioprijevoznika, Trade Air ponovno odgađa početak prometovanja na domaćim PSO linijama. Podsjećamo, navedene linije su u prekidu od svibnja, a početak operacija je prvo najavljen za lipanj, zatim za 01. srpanj, pa 18. srpanj. Usljedile su daljnje odgode, na 01. kolovoz, pa 15. kolovoz, te posljednje na 20. kolovoz.


Trade Air je danas na svojoj službenoj web stranici ažurirao obavijest te naveo kako linije neće krenuti s prometovanjem do 01. rujna ove godine, odnosno "nakon primitka potvrde relevantnih vlasti". Početak prodaje karata sada je odgođen do 22. kolovoza ove godine.


Podsjećamo, ovog ljeta Trade Air je trebao prometovati na sljedećim linijama:

  • Osijek - Zagreb - Osijek,

  • Osijek - Pula - Split - Pula - Osijek,

  • Osijek - Rijeka - Osijek,

  • Rijeka - Split - Dubrovnik - Split - Rijeka,

  • Osijek - Zadar - Osijek, te

  • Rijeka - Zadar - Rijeka.

Broj tjednih frekvencija ostaje isti kao i u prethodnom četverogodišnjem razdoblju, osim linija između Osijeka i Zadra te Rijeke i Zadra koje će u prometu biti jednom tjedno, do kraja listopada ove godine.


Radi se o linijama izrazito važnim za Zračnu luku Osijek, koja je zbog planiranog većeg zrakoplova (Saab340 s 34 sjedala) u ljetnim mjesecima mogla bilježiti visok interes na linijama prema zračnim lukama na obali, no zbog birokracije one su sada planirane od početka rujna, čime je izgubljena cijela špica ovogidšnje ljetne sezone.


Jednom kada krenu, sve linije osim navedenih prema i iz Zadra, prometovat će kroz cijelu godinu, što je važno ne samo za Osijek već i za druge hrvatske zračne luke, koje u zimskom redu letenja imaju razmjerno mali broj letova i linija.

bottom of page