Nestala Cessna s četiri putnika, potraga u Lici

Zrakoplov tipa Cessna FR182 registarske oznake D-EGLF nestala je danas sat vremena nakon polijetanja iz Zračne luke Split u zračnom prostoru iznad Slunja. Na terenu su brojne jedinice koje pokušavaju locirati zrakoplov.

Cessna FR182 njemačke registarske oznake D-EGLF nestala je danas s radara o čemu je Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila Operativni centar civilne zaštite, sjeverno od Rakovice u Lici. Zrakoplov je poletio iz Zračne luke Split, u njemu su bile četiri osobe i letio je prema Njemačkoj.


Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio OKC MUP-a te HGSS. Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija, helikopteri koji u ovakvim potragama inače sudjeluju nisu na terenu zbog loših vremenskih uvjeta.

Županijski centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti.


Karlovačka policija izvijestila je da je u 11,48 sati zaprimila dojavu da je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 11,25 sati nestao zrakoplov tipa Cessna 182, na širem slunjskom području.


U medijima se još uvijek nagađa o nacionalnosti osoba koje su bile u samom zrakoplovu, no službenih informacija za sada nema. Do pronalaska samog zrakoplova isti se smatra nestalim. Zrakoplov je 26. svibnja iz Njemačke sletio u Zračnu luku Split.