top of page

Nedjeljni promet u hrvatskim zračnim lukama

Hrvatske zračne luke ove nedjelje su zabilježile preko 30 odlaznih letova prema međunarodnim odredištima! Od stranih destinacija najviše letova iz Hrvatske zabilježeno je prema Frankfurtu i Beču, odnosno po 5 odlaznih letova prema Frankfurtu te isto toliko prema Beču. Za razliku od Splita i Dubrovnika kojima je subota najprometnija po broju letova na redovnim linijama, Zagrebu je i dalje nedjelja dan s najviše letova na redovnim linijama. Svakako nas može veseliti kako je nedjeljni red letenja u hrvatskim zračnim lukama prošao bez iznenadnih otkazivanja i promjena.

Photo: Borna Filić/PIXSELL
Zagreb

Zagrebačka zračna luka je ove nedjelje bila najprometnija hrvatska zračna luka. Iz Zagreba se moglo letjeti prema 14 međunarodnih odredišta i 4 domaća odredišta. Najaktivniji zrakoplovni prijevoznik bila je Croatia Airlines koja je letjela prema stranim destinacijama poput Frankfurta, Kopenhagena, Beča, Amsterdama, Pariza, Rima, Sarajeva, Zuricha i Brusselsa. S najvećim domaćim zrakoplovnim prijevoznikom bilo je moguće letjeti i prema Splitu, Dubrovniku i Puli sa stajanjem u Zadru.

Odlasci iz zagrebačke zračne luke, 16.05.2021.

Od stranih zrakoplovnih prijevoznika u Zagreb su prometovali KLM s 2 leta iz Amsterdama, Turkish iz Istanbula, AirFrance iz Pariza, Windrose iz Kijeva, LOT iz Varšave, Lufthansa iz Frankfurta, Austrian iz Beča, Eurowings iz Kölna te Air Serbia iz Beograda.

Međunarodno odredište s najviše letova iz Zagreba bio je tradicionalno Frankfurt (3 leta Croatia Airlinesa i 1 Lufthanse). Domaće odredište s najviše letova iz Zagreba bio je Split, a sva 3 leta odradila je Croatia Airlines.

Split
Odlasci iz splitske zračne luke, 16.05.2021.

Splitska zračna luka ove je nedjelje bila povezana sa 7 međunarodnih odredišta te sa Zagrebom i Osijekom kao domaćim odredištima. Sveukupno je Zračna luka Split ove nedjelje odradila 12 operacija komercijalnih putničkih zrakoplova. Valja napomenuti kako je subota i dalje dan s više letova u usporedbi s nedjeljnim prometom u splitskoj zračnoj luci.


Croatia Airlines je bila najzaposlenija zrakoplovna kompanija ove nedjelje i u Splitu. Domaća zrakoplovna kompanija prometovala je iz Splita prema međunarodnim odredištima kao što su Munchen, Frankfurt i Rim te je odradila i 3 leta prema Zagrebu i 1 let prema Osijeku. Od stranih zrakoplovnih prijevoznika u Split su letjeli KLM iz Amsterdama, LOT iz Varšave, Austrian iz Beča, Lufthansa iz Munchena te Transavia iz Pariza (Orly).

Dubrovnik
Odlasci iz dubrovačke zračne luke, 16.05.2021.

Dubrovačka zračna luka ove je nedjelje bila povezana s 3 međunarodna odredišta te sa Zagrebom kao domaćim odredištem. Dubrovnik nedjeljom i dalje bilježi manji broj letova u odnosu na subotu, baš kao u slučaju i splitske zračne luke. Sveukupno je zabilježeno 5 rotacija komercijalnih putničkih zrakoplova u Dubrovniku.


Croatia Airlines je ove nedjelje odradila 2 leta iz Dubrovnika prema Zagrebu. Od ostalih zrakoplovnih kompanija u Dubrovnik su prometovale Lufthansa iz Munchena, Austrian iz Beča te Iberia iz Madrida.

Zadar

Zračna luka Zadar zabilježila je 2 operacije komercijalnih putničkih zrakoplova ove nedjelje. Croatia Airlines letjela je iz Zagreba preko Zadra do Pule te dalje do Zagreba. Zadar je bio povezan i s 1 međunarodnim odredištem, budući da je u Zadar letio Austrian Airlines iz Beča.

Odlasci iz Pule i Zadra, 16.05.2021.
Pula

Pulska zračna luka je također zabilježila 2 operacije komercijalnih putničkih zrakoplova ove nedjelje. Kao i u slučaju Zadra, Croatia Airlines je odradila domaći let iz Zagreba preko Zadra do Pule i potom dalje prema Zagrebu. Prema najavljenom rasporedu i ruski S7 Airlines odradio je rotaciju između Moskve i Pule.


Od ostalih hrvatskih zračnih luka Rijeka i Brač nisu imale promet komercijalnih putničkih zrakoplova na redovnim linijama. Osijek je bio povezan sa Splitom domaćim letom Croatia Airlines te također nije imao međunarodni promet na redovnim linijama.

bottom of page