top of page

Nakon rekordne sezone u Zadru u studenome manje od 2 tisuće putnika

I Zadarska zračna luka objavila je svoju mjesečnu statistiku za studeni. Nakon rekordne sezone, broj putnika je ponovno na vrlo niskoj razini.

Photo: Zadar Airport

Zadarska je zračna luka od početka godine prihvatila i otpremila više od milijun putnika, po prvi puta u svojoj povijesti. Rekordno dobra ljetna sezona i velik broj međunarodnih sezonskih linija za rezultat ima povijesno visok promet u ovoj hrvatskoj zračnoj luci, no kako je krajem listopada na snagu stupio zimski red letenja, ova je zračna luka praktički potpuno prazna.


Naime, Ryanair, najveći europski avioprijevoznik, u ljetnom redu letenja leti na nizu međunarodnih linija iz Zadra, no u zimskim mjesecima ni jedan strani avioprijevoznik ne prometuje prema zadarskoj zračnoj luci.


Zadar ima tek jednu redovnu liniju, onu Croatia Airlinesa prema Zagrebu odnosno Puli, pa je u studenome ove godine zračna luka zabilježila svega 1.861 putnika.


Brojke će biti niske sve do proljeća, za razliku od drugih hrvatskih zračnih luka, Zadar u zimskim mjesecima nema međunarodnih linija.

bottom of page