(NAKON GOTOVO DVIJE GODINE) Povratak Iberie u Zagreb!

Španjolska Iberia, članica OneWorld alijanse, od danas ponovno povezuje Madrid i Zagreb.

Photo: Antonio Lalic

Iberia Airlines posljednji je put prometovala na liniji Madrid - Zagreb - Madrid u ljeto 2019. godine, svakodnevno, a u srcu sezone i do dva puta dnevno. U ljetnoj sezoni 2020. godine redovnih letova na ovoj liniji nije bilo zbog utjecaja globalne pandemije, no kompanija od danas ponovno povezuje Madrid i Zagreb.

Zrakoplov A320NEO star svega godinu dana, u konfiguraciji 18 sjedala u poslovnoj te 144 u ekonomskoj klasi poletio je iz zračne luke Madrid- Barajas Adolfo Suárez u 8 sati i 1 minutu po lokalnom vremenu te je očekivano vrijeme slijetanja u Zagreb u 10 sati i 14 minuta, nakon nešto više od 2 sata leta.

Prvi let Iberie za Zagreb, photo: FR24

Na prvom letu iz Madrida za Zagreb je 58 putnika, dok bi iz zagrebačke zračne luke put Madrida trebalo otputovati njih 72. Podsjećamo, Iberia je s početkom ovog mjeseca obnovila promet na liniji Madrid - Split, a od ožujka kompanija prometuje na liniji Madrid - Dubrovnik. Krajem lipnja očekuje se uvođenje i linije Madrid - Zadar.

Prvi dolazak Iberie u Split, photo: Antonio Lalic

Podsjećamo, Iberia će kroz lipanj prometovati na liniji Madrid - Zagreb - Madrid 3 puta tjedno, svakog petka, subote i nedjelje.