top of page

Nakon 5 ukinutih, Ryanair smanjuje broj letova na još 9 linija iz Zagreba

Nakon što smo objavili vijest kako Ryanair ove zime neće imati bazirane zrakoplove svakog dana u tjednu u zagrebačkoj zračnoj luci, te kako je zatvorena prodaja na čak 5 međunarodnih linija iz Zagreba u predstojećem redu letenja, Ryanair je proteklog tjedna odradio dodatne operativne promjene i smanjio najavljeni broj letova iz zagrebačke baze.

Kako smo ranije i najavili, Ryanair ove zime iz Zagreba neće letjeti prema 5 destinacija (Solun, Brindisi, Bratislava, Malmo i Corfu), više o tome možete pročitati OVDJE, a prijevoznik je prošlog tjedna smanjio broj tjednih operacija na još 9 međunarodnih linija iz svoje zagrebačke baze.


Ryanair je i prošle zime drastično rezao svoj red letenja iz Zagreba, a prema posljednjim informacijama koje izlaze u javnost vezano uz ovu zimu, vrlo je izgledno da puno drugačije neće biti ni ove godine. Naime, na 5 linija već je obustavljena prodaja, dok je na njih još 9 smanjen broj tjednih operacija.

Nema sumnje da će Ryanair do početka zimskog reda letenja (kraj listopada) još mijenjati svoj raspored, no nažalost, teško da će se broj operacija povećavati. U prošlom je tjednu na devet linija smanjen broj tjednih letova:

  • Paphos, s tri na dva tjedna leta,

  • Dusseldorf Weeze, s tri na dva tjedna leta,

  • Frankfurt Hahn, s tri na dva tjedna leta,

  • Karlsruhe, s tri na dva tjedna leta,

  • Memmingen, s tri na dva tjedna leta,

  • Rim, s četiri na dva tjedna leta,

  • Malta, s tri na dva tjedna leta,

  • Goteborg, s tri na dva tjedna leta,

  • Basel, s tri na dva tjedna leta.

Kako Ryanair u javnost izlazi samo i isključivo s pozitivnim vijestima, a na pitanja vezana uz operativne promjene (osobito redukciju reda letenja) nema komentara, poprilično je teško doći do razloga ove odluke, no jedino logično objašnjenje bi bilo da avioprijevoznik nije zadovoljan s bookingom. Podsjećamo, velik broj europskih medija nedavno je prenio izjavu CEO-a kompanije koji je navijestio kraj vrlo povoljnih cijena karata (onih od 5-30 eura), zbog inflacije i porasta cijene goriva, no zagrebačka baza očito jest problem čak i za velikog Ryanaira u zimskim mjesecima.


Pitanje je kakve će korake po pitanju broja linija i broja tjednih letova Ryanair vući u sljedećim mjesecima, osobito za razdoblje od siječnja do ožujka kada je broj putnika u hrvatskim zračnim lukama, pa čak i u Zagrebu, na niskoj razini. 5 otkazanih linija te 9 linija na kojima je smanjen broj tjednih operacija za ovu zimu, već sada u kolovozu, svakako nije dobar znak.

bottom of page