Nakon 32 godine KLM se vraća u Dubrovnik!

Nizozemska nacionalna aviokompanija, KLM, od lipnja ove godine uvodi liniju Amsterdam - Dubrovnik - Amsterdam!

KLM će, nakon gotovo 32 godine, obnoviti promet na liniji između Amsterdama i Dubrovnika.


Nakon objave Uniteda koji će ovog ljeta povezati New York s Dubrovnikom, te jučerašnje objave Delta Air Linesa koji će također prometovati iz New Yorka prema dubrovačkoj zračnoj luci, stiže još jedna novost - KLM će od 26. lipnja ove godine uvesti redovnu liniju između Amsterdama i Dubrovnika!

KLM je prema Dubrovniku posljednji put prometovao u vrijeme bivše države, sada već davne 1988. godine. Nakon osamostaljenja, ova kompanija nije imala redovnu liniju prema Zračnoj luci Dubrovnik.


Nizozemski je nacionalni avioprijevoznik napravio veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu, podsjećamo, u veljači ove godine uveo je dodatne letove prema Zagrebu te na liniji iz Amsterdama sada prometuje dva puta dnevno. U prometu je i linija prema Splitu, koja će, kako se budemo bližili ljetnoj sezoni, povećati broj tjednih operacija.

Od kraja lipnja KLM će prema Dubrovniku prometovati svakodnevno

Novo odredište - dubrovačka zračna luka, svakako je logičan odabir kompanije. Od 26. lipnja letovi KLM-a između Amsterdama i Dubrovnika prometovat će svakodnevno, a na njoj su najavljeni zrakoplovi tipa E190 te B737.


Karte trenutno nisu u prodaji na službenoj web stranici aviokompanije, no to bi se trebalo promijeniti već u ponedjeljak.

Redovnu liniju između Amsterdama i Dubrovnika do sada je imao jedino britanski EasyJet, dok je Croatia Airlines na ovoj liniji zadnji put prometovala prije 2010. godine.

S obzirom na sve najave aviokompanija, za očekivati je da će dubrovačka zračna luka ove godine imati značajno veći promet u odnosu na prošlu godinu. Tri velike, svjetski poznate aviokompanije dolaze u Dubrovnik već ovog ljeta i na tome svakako treba čestitati managementu dubrovačke zračne luke.