top of page

Nakon 3 godine ponovno zračna veza između Katra i UAE

Letovi Katra i Ujedinjenih Arapskih Emirata bit će prve redovite i direktne linije od sredine 2017. godine. Osim toga, katarski prijevoznik potpisao je prošireni codeshare ugovor sa španjolskom Iberiom.

Qatar Airways i Etihad Airways spremni su obnoviti linije koje su obustavljene prije više od tri i pol godine. Obnavljanje zračnog prometa događa se nakon što su Bahrein, Egipat, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) okončali blokadu Katara koja je bila na snazi ​​od lipnja 2017. nakon što su spomenute države optužile Katar za terorističke veze, što je ta zemlja demantirala.

Prema rezervacijskom sustavu Qatar Airwaysa, ova članica Oneworld alijanse namjerava se vratiti u UAE od 27. siječnja direktnim letovima iz Dohe (DOH) za Dubai International (DXB). Letovi za Abu Dhabi (AUH) započet će dan kasnije. Linija Doha - Dubai prometovat će dva puta dnevno od 28. siječnja, vrijeme leta bit će 1 sat i 10 minuta zrakoplovom tipa Airbus A320. Linija Doha - Abu Dhabi prometovat će jednom dnevno, pokazuje sustav rezervacija Qatar Airwaysa.


Značajno bolja suradnja sa španjolskom Iberiom

Uz potvrdu planova za nastavak letova za UAE, Qatar Airways ovaj je tjedan potpisao prošireni codeshare ugovor s Iberiom. Ovaj će ugovor omogućiti putnicima Qatar Airwaysa rezervaciju putovanja do 40 odredišta u mreži Iberije, uključujući nove rute prema Brazilu, Čileu, El Salvadoru i Gvatemali. Putnici Iberije imat će koristi od 36 linija u mreži Qatar Airwaysa.


"Ovo proširenje našeg strateškog partnerstva s Iberiom dodatno jača povezanost između Dohe i Madrida osiguravajući fleksibilnije mogućnosti putovanja našim putnicima", rekao je izvršni direktor Qatar Airwaysa, Akbar Al Baker.


U međuvremenu, očekuje se povratak Etihad Airwaysa u Katar, već 15. veljače. Linija Abu Dhabi - Doha prometovat će svakodnevno zrakoplovima tipa A320 te B787-9.


Etihad je zadnji put letio za Dohu 25. lipnja 2017. Prije blokade Katara, prijevoznik je nudio 30 tjednih letova između dva spomenuta grada.

bottom of page