top of page

Najčitanije u 2021. godini

Posljednji je dan 2021. godine savršena prilika za osvrt na vijesti koje su bile najčitanije na našem portalu u ovoj godini. Donosimo vam 10 članka na koje ste u ovoj godini kliknuli najviše puta.

2021. godina na samom je kraju. U njoj smo objavili značajno više članaka nego godinu ranije, a vijesti su iz avioindustrije bile i više nego zanimljive. Donosimo vam popis top 10 najčitanijih vijesti iz ove godine na našem portalu.


10. Nezgoda zrakoplova Jung Skya u Belgiji

Na samom kraju siječnja ove godine (30.01.2021.) zrakoplov privatne hrvatske aviokompanije, Jung Skya, imao je nesreću na slijetanju u belgijski Antwerpen. Zrakoplov se zaustavio na travnatoj površini nakon kraja uzletno - sletne staze, a u nezgodi ni putnik ni članovi posade nisu ozlijeđeni. Zrakoplov je vraćen u promet nakon završetka istrage i višetjednih popravaka.


09. United Airlines dolazi u Dubrovnik

19. travnja ove godine ekskluzivno smo objavili vijest kako će United Airlines, poznati američki avioprijevoznik, član Star Alliance grupacije, u ljetnom redu letenja uvesti redovnu liniju između New Yorka i Dubrovnika. Više smo puta pisali o rasporedu, povećanju broja tjednih letova ovog ljeta, kašnjenju zrakoplova na ovoj liniji i planovima za ljetnu sezonu 2022. Objava o dolasku Delta Air Linesa u Hrvatsku (koja je ovog ljeta prometovala između New Yorka i Dubrovnika) također je bila vrlo čitana.


08. Najava linija iz Skandinavije za Hrvatsku

26. svibnja objavili smo članak o ljetnim linijama iz Skandinavije prema Hrvatskoj, redove letenja Norwegiana, SAS-a, Nova Airlinesa, TUI-a i Croatia Airlinesa (prema Dubrovniku, Splitu, Zadru, Puli i Zagrebu). Članak je zabilježio velik broj klikova, osobito iz Norveške i Švedske.


07. Ryanair najavio zimski red letenja iz Zagreba

Ryanair je ponovno privukao pažnju čitatelja kada je održao press konferenciju u Zagrebu u kojem je najavio svoj prvi zimski red letenja iz glavnog grada Hrvatske. Iako u njemu nije bilo najava novih linija, uredništvo portala na jednom je mjestu navelo sve linije i broj tjednih polazaka.


06. Croatia Airlines uvodi liniju između Osijeka i Munchena

Još jedna ekskluziva - Croatia Airlines najavila je uvođenje redovne linije između Osijeka i Munchena o čemu smo pisali 22. rujna ove godine. Prvi smo naveli red letenja, broj tjednih frekvencija, period operacija i tip zrakoplova, a vijest su, kako je to već uobičajeno, prenijeli brojni hrvatski mediji. Logično, ovo je ujedno bio i članak s najvećim brojem posjetitelja iz Njemačke.


05. Nagradni natječaj, dvije povratne karte između Zagreba i Dublina

U nizu organiziranih nagradnih natječaja u ovoj godini, najveći broj posjetitelja privukao je onaj u kojem smo dijelili dvije povratne karte na redovnoj liniji Croatia Airlinesa između Dublina i Zagreba. Dvije mlade osobe na kraju su putovale iz Zagreba za Dublin. Moramo istaći podatak da su i drugi natječaji zabilježili izrazito veliki broj pregleda


04. Prvi let s Ryanairom - sažetak

21. srpnja objavili smo poduži članak koji se odnosi na sve bitne stvari koje morate znati prilikom putovanja s Ryanairom. Kako funkcionira prijava na let, odabir sjedala, ručna i predana prtljaga, što je uključeno u samu tarifu i sl. Ovaj se članak gotovo svakodnevno čita i dalje, što ne iznenađuje kada je prilikom pretraživanja podataka o Ryanairu na Google Hrvatska rangiran vrlo visoko.


03. Pragusa najavljuje letove prema SAD-u i Aziji

08. ožujka objavili smo članak o Pragusi, hrvatskom startup-u koji je trebao zaživjeti ovog ljeta i koji je trebao Dubrovnik povezati s odredištima u SAD-u i Aziji. Već smo tada u tekstu naveli da je ovaj projekt poprilično optimističan i da sumnjamo u njegovu provedbu, što se svega nekoliko mjeseci kasnije i potvrdilo. Pragusa sada najavljuje letove za sljedeće ljeto, no gotovo nitko u avioindustriji danas ne vjeruje u realizaciju ovog projekta.


02. Ruski Aeroflot u Dubrovnik šalje širokotrupne zrakoplove

Ovog smo ljeta pratili ruskog nacionalnog avioprijevoznika koji je značajno povećao broj letova prema Hrvatskoj, prometujući u ljetnoj sezoni prema Zagrebu, Puli, Splitu i Dubrovniku. Prijevoznik je u samoj špici sezone prema Dubrovniku prometovao sa širokotrupnim zrakoplovima tipa A330-300, a ove smo zrakoplove u prosincu mogli vidjeti i u Zagrebu. Na samom kraju ljetnog reda letenja A330-300 ovog avioprijevoznika doletio je i u Zračnu luku Split.


01. Ryanair dolazi u Zagreb, otvara bazu i najavljuje niz međunarodnih linija

Posljednjeg dana ožujka ove godine Croatian Aviation ekskluzivno je najavio dolazak irskog niskotarifnog avioprijevoznika u zagrebačku zračnu luku. Vijest o dolasku ovog avioprijevoznika prenijeli su brojni drugi mediji u Republici Hrvatskoj, a na ovu temu više je televizijskih kuća tražilo izjavu naših urednika. Ovo je definitivno najčitanija vijest godine što i ne čudi s obzirom na to da je šira javnost dugi niz godina čekala na dolazak jednog niskotarifnog prijevoznika u glavni grad Hrvatske.

Na samom kraju ove godine želimo se zahvaliti svima vama, dragim čitateljima, na praćenju, sugestijama, pohvalama i kritikama. Odgovorili smo na stotine vaših poruka, objavili niz vaših putopisa, odgovarali na velik broj poruka na društvenim mrežama te smo velikom broju stranih turista pomagali u pružanju informacija oko testiranja na zarazu COVID-19 u hrvatskim zračnim lukama.


Ovim putem se želimo zahvaliti i svim medijima u Republici Hrvatskoj s kojima imamo odličnu suradnju i koji prenose naše objave (Index.hr, Jutarnji List, Večernji List, Dnevnik.hr, RTL.hr, Poslovni Dnevnik, N1 info, Hrvatska turistička zajednica, hrturizam.hr, Total Croatia News, The Dubrovnik Times, Novi list, Slobodna Dalmacija, Dnevno.hr, Net.hr, Dubrovački Dnevnik, Dubrovački List, Dalmatinski portal, Dalmacija News, Fiuman.hr, Torpedo Media, Regional Express, Istarski.hr, OsijekNews.hr, SiB.net, Osijek031, Osijek Express) te drugima koje smo ovog puta nenamjerno izostavili.


Hvala i aviokompanija, kako domaćim tako i stranim na vrlo kvalitetnoj suradnji, osobito odjelima PR-a i marketinga s kojima uskoro surađujemo. Hvala svim hrvatskim zračnim lukama na zajedničkim projektima u ovoj godini, vrlo dobroj suradnji i pruženim informacijama, uz želje da promet u 2022. razini bude na još višoj razini.

bottom of page