top of page

Najčitanije u 2020.

Teška godina je iza nas, u nadi da će 2021. svima biti bolja, osvrnut ćemo se na prethodnu kroz 10 vijesti koje su bile najčitanije na našem portalu.

Idemo redom, svaki naslov ujedno je i poveznica na originalni članak na kojem možete pročitati cijelu vijest sa svim detaljima.


10. Condor uvodi liniju Zurich - Split u proljeće 2021.

Njemački leisure prijevoznik najavljuje novu liniju prema Hrvatskoj za ljetni red letenja 2021., uvodi se linija Zurich - Split koja će u prometu biti dva puta tjedno.


09. Grčki Aegean najavljuje povratak u Hrvatsku u 2021. godini

Iako je grčka nacionalna aviokompanija privremeno povukla sve linije prema Hrvatskoj iz prodaje, dogodila se promjena te su direktni letovi iz Atene prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku ponovno u prodaji. Broj tjednih letova, datumi prometovanja i tipovi zrakoplova su u originalnom članku.


08. Inauguracijski let Windrose Airlinesa za Zagreb

Bili smo u Zračnoj luci Franjo Tuđman na dočeku inauguracijskog leta Windrose Airlinesa iz Kijeva. Windrose Airlines jedini je avioprijevoznik koji je pokrenuo liniju prema Zagrebu u turbulentnoj 2020. godini.


07. Odlazak još jednog avioprijevoznika: Korean Air se u 2021. neće vratiti u Zagreb

Korean Air je iz prodaje povukao liniju Seul - Zagreb za 2021. godinu. Detaljno smo analizirali ovu kompaniju i spomenutu liniju, članak je bio izrazito popularan i čitan s obzirom na brojne detalje koje smo naveli u istome.


06. Croatia Airlines aktivna na charter letovima diljem Europe

Unatoč rekordnom padu prometa na redovnim linijama, Croatia Airlines angažirala se na charter letovima pokušavajući tako smanjiti gubitak koji kompanija ostvaruje u ova krizna vremena. Popisali smo destinacije prema kojima je nacionalni avioprijevoznik prometovao u vrlo kratkom razdoblju, uglavnom prevozeći timove sportskih klubova.


05. Humanitarna pomoć iz Bugarske, Poljske i Portugala stigla u Hrvatsku transportnim zrakoplovima

Svega dva dana nakon katastrofalnog potresa u središnjoj Hrvatskoj, u našu su zemlju stigli transportni zrakoplovi s donacijama potresom pogođenom području iz Poljske, Bugarske i Portugala. Dan ranije pomoć je zračnim putem u Zagreb stigla i iz Atene.


04. Austrian privremeno prekida promet na liniji Beč - Zagreb

Početkom listopada Austrian Airlines je objavio kako će privremeno prekinuti promet na liniji Beč - Zagreb, razlog je niska potražnja zbog utjecaja globalne pandemije. Kompanija je tek privremeno pokrenula promet na ovoj liniji u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.


03. Trade Air leti na Maldive!

Hrvatska privatna charter aviokompanija za Božić je iz Zagreba poletjela prema Maldivima, usput se zaustavljajući u Pragu, Bratislavi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Povratni let se očekuje 05. siječnja 2021. godine. Radi se o prvoj hrvatskoj aviokompaniji koja je sletjela na ovu globalno popularnu destinaciju.


02. KLM uvodi drugi dnevni let za Zagreb

Nizozemska nacionalna aviokompanija objavila je kako će od veljače 2021. godine uvesti drugi dnevni let na liniji Amsterdam - Zagreb, čime će jedan zrakoplov noćiti u Zagrebu, a putnici će imati tri dnevna leta na izbor na ovoj liniji.


01. Goodbye Emirates: poznata kompanija napušta zagrebačku zračnu luku!

Najveća vijest u 2020. godini jest svakako bila ona o odlasku Emiratesa iz Zagreba. Kompanija je otkazala sve letove za 2021. godinu te otpustila svoje djelatnike u zračnoj luci. Našu vijest o odlasku Emiratesa prenijeli su gotovo svi mediji u Hrvatskoj i regiji.

bottom of page