top of page

Na Braču značajno veće brojke putnika u odnosu na prethodnu sezonu

Zaprimili smo i statistiku za srpanj iz još jedne hrvatske zračne luke - Brač. U odnosu na prošlu godinu, očekivano, bilježi se značajan porast putnika i na našoj otočkoj zračnoj luci.

Photo: www.airport-brac.hr

Prema dostavljenim informacijama, kroz bračku zračnu luku u srpnju ove godine zabilježeno je 3.216 putnika na međunarodnim linijama te 1.057 putnika na domaćoj liniji koju obavlja Croatia Airlines.


Ukupno su u zračnoj luci Brač zabilježena 4.273 putnika u srpnju ove godine, dok ih je prošle godine u istom razdoblju zabilježeno ukupno 2.913, što je povećanje od gotovo 50% putnika u odnosu na prošlu godinu.

Zanimljivo je utvrditi kako je u srpnju 2022. godine bračka zračna luka prihvatila i otpremila 311 zrakoplova, dok ih je u srpnju prošle godine prihvatila i otpremila ukupno 351, odnosno 40 zrakoplova više. Dakle, iako je ove godine u srpnju prihvaćeno i otpremljeno 40 zrakoplova manje, popunjenost samih zrakoplova je očigledno bolja.


U dosadašnjih 7 mjeseci 2022. godine bračka zračna luka je na ukupno 8.244 putnika, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježeno 4.010 putnika. Dakle, bračka zračna luka je do sada zabilježila i duplo više putnika u odnosu na promatrano razdoblje prethodne godine.


Vjerujemo kako će se ovaj pozitivan trend nastaviti i u kolovozu te kako će zračna luka Brač uspješno zaključiti ovogodišnju ljetnu sezonu.

bottom of page