Na Braču se srušio zrakoplov, traje akcija spašavanja

Manji sportski zrakoplov tipa Cessna 172 jutros je pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču. U njemu su bile tri osobe koje su ovaj pad i preživjele. Prema prvim procjenama nitko nije teže ozljeđen.

Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču


"U zrakoplovu su bile tri osobe – pilot i dva putnika.Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split", izvijestili su iz Civilne zaštite.

"Podignute su sve službe, tamo su upućene odmah najbliže jedinice, vatrogasci koji su na Braču. U tijeku je transport, čeka se helikopter koji će ih prevesti u bolnicu. Po onome što su meni rekli, nitko nije životno ugrožen. Radi se o vrlo nepovoljnim uvjetima, samo mjesto pada je jako težak teren za kretanje i izrazito nepristupačan teren", rekao je šef HGSS-a.


Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je letjelica registrirana u Mađarskoj, a u njoj su jutros bili pilot i dva putnika koji su imali zakazan panoramski let i uzletjeli su s piste Zračne luke Brač. Prvi problemi registrirani su u 9.22 sati, a letjelica je locirana u 10.17 sati na području Pustinje Blaca.