Na Braču i u Puli u lipnju gotovo 65 tisuća putnika

Dostavljena nam je statistika za lipanj iz još dvije hrvatske zračne luke - Pule i Brača. U odnosu na prošlu godinu, očekivano, bilježi se značajan porast putnika.

Photo: Pula Airport

Kroz dvije hrvatske zračne luke, Pulu i Brač, u lipnju je prošlo gotovo 65 tisuća putnika. Radi se o razmjerno niskim brojkama u usporedbi s lipnjem 2019. godine, dakle prije izbijanja globalne pandemije. U odnosu na lipanj prošle godine, radi se o povećanju broja putnika koji su prošli kroz ove dvije zračne luke.


Kroz zračnu luku na Braču u lipnju je prošao 2.501. putnik, dok ih je istog mjeseca prošle godine bilo svega 847. Najveći broj putnika prevezen je na međunarodnim linijama (njih 1.936), dok je 565 putnika putovalo na redovnoj liniji Croatia Airlinesa između Brača i Zagreba.

Zračna luka Pula prošlog je mjeseca prihvatila i otpremila 62.220 putnika, dok ih je u lipnju prošle godine bilo 19.796. Pula ipak u brojkama značajno zaostaje za razdobljem prije izbijanja globalne pandemije.


Naime, u lipnju 2019. godine kroz ovu je zračnu luku prošlo čak 136.829 putnika, čime ovog lipnja nije ostvareno niti 50% prometa u usporedbi s istim mjesecom 2019. godine. Dijelom je tome razlog i rat u Ukrajini s obzirom na to da su i ukrajinski i ruski avioprijevoznici u ljetnom redu letenja imali veći broj međunarodnih linija prema pulskoj zračnoj luci, što ove godine nije slučaj.


Mjesečna statistika Rijeke, Osijeka i Zagreba biti će objavljena čim podaci budu dostupni javnosti.