top of page

Montenegro Airlines odlazi u povijest!

Montenegro Airlines će proglasiti bankrot i prekinuti sve operacije, objavila je Vlada Crne Gore na svojoj konferenciji za novinare. Ministar je izjavio da Vlada više nema mehanizam kojim bi nastavila financirati posrnulu nacionalnu aviokompaniju i održati ju na životu.

Ministar Bojanić na konferenciji za medije je izjavio kako Vlada nema problem s donošenjem odluka, no više nije u mogućnosti donositi odluke koje bi išle u korist nacionalne aviokompanije. Tvrdi da je Vlada angažirala brojne stručnjake i druge aviokompanije, no zaključak je jasan - država više ne može financirati nacionalnu aviokompaniju i mora objaviti stečaj.


Ono što država planira učiniti jest, u što kraćem roku osnovati novu aviokompaniju, koristeći sredstva iz državnog proračuna Crne Gore. Vlada planira imati novu, funkcionalnu aviokompaniju prije početka ljetne sezone 2021. godine, no izgledno je da to ipak neće biti izvedivo u tako kratkom roku.


Montenegro Airlines osnovan je 1994. godine, prvi komercijalni let kompanije je obavila u svibnju 1997. godine. Letovi za danas su još uvijek u najavi, no za očekivati je da će upravo Božić 2020. godine biti posljednji dan redovnih operacija ove aviokompanije.


Flotu Montenegro Airlinesa danas čine tri zrakoplova tipa Embraer 195 i jedan Fokker 100, a u kompaniji je zaposleno nešto više od 300 radnika koji će s gašenjem kompanije ostati bez posla.

bottom of page