Zračna luka Zadar uskoro dočekuje milijuntog putnika!

Zračna luka Zadar objavila je svoju mjesečnu statistiku za rujan u kojem je još jednom ostvarila odličan rezultat.

Photo: Zadar Airport

Zračna luka Zadar nastavlja nizati dobre rezultate iz mjeseca u mjesec, a isto se dogodilo i ovog rujna. Naime, na Zemuniku su prošlog mjeseca prihvatili i otpremili gotovo 185 tisuća putnika (184.926), što je 68 tisuća putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine. Da stvar bude bolja, rezultat je značajno bolji i u odnosu na rujan rekordne 2019. godine, dakle prije izbijanja globalne pandemije!


U prvih 9 mjeseci ove godine u Zračnoj luci Zadar prihvatili su i otpremili čak 990.046 putnika, pa više nema sumnje da će u ovoj godini Zadar "prijeći" broju od milijun putnika. Time će Zadar postati četvrta hrvatska zračna luka koja je u jednoj godini prihvatila i otpremila više od milijun putnika, nakon Zagreba, Splita i Dubrovnika.

Podsjećamo, prošle godine ova je zračna luka imala 513 tisuća putnika, a rekordne 2019. godine njih 801 tisuću. Nema sumnje da će 2022. godina biti rekordna za ZL Zadar.


S obzirom na to da Zadru nedostaje svega 9.954 putnika do jubilarne brojke, za očekivati je da će milijuntog putnika na Zemuniku zabilježiti u prvih nekoliko dana listopada.


Uspješan rezultat ove hrvatske zračne luke može se u najvećoj mjeri pripisati irskom niskotarifnom avioprijevozniku, Ryanairu, koji u ovogodišnjem ljetnom redu letenja iz Zadra prometuje na više desetaka međunarodnih linija.