Magla stvara probleme u Osijeku

Posljednjih nekoliko dana gusta magla stvara probleme u redovnom odvijanju zračnog prometa u Zračnoj luci Osijek.

Magla je, na području Zračne luke Osijek, poprilično normalna vremenska pojava u ovo doba godine, pa se tako već danima bilježe značajna kašnjenja u redovnom zračnom prometu, osobito na letovima Trade Aira.


Naime, još prošle zime Zračna luka Osijek mogla je biti otvorena za slijetanja i polijetanja zrakoplova u slučaju lošije vidljivosti, no Hrvatska kontrola zračne plovidbe je u međuvremenu revidirala svoju dokumentaciju zbog zastarjele infrastrukture, pa sada zrakoplovi ne mogu ni slijetati ni polijetati u slučaju horizontalne vidljivosti manje od 800 metara. Zatvorenost zračne luke u slučaju vidljivosti manje od 800 metara navedena je i u dokumentaciji dostupnoj na službenoj web stranici Hrvatske kontrole zračne plovidbe.


Navedeno stvara velike operativne probleme jer se u ovom razdoblju magla iznimno dugo zadržava na tom području, te je nerijetko potrebno satima čekati na vidljivost veću od 800 metara kako bi se zračna luka ponovno otvorila, a magla se u večernjim satima ponovno spušta. Kako je zrakoplov Trade Aira koji prometuje na domaćim linijama baziran u Osijeku, često dolazi do problema u operacijama.


Samo za primjer, ovog ponedjeljka, 31. listopada, zrakoplov je iz Osijeka za Pulu poletio u 12 sati i 40 minuta (umjesto u 9 sati ujutro), a isti slučaj se ponovio i jučer, kada je zrakoplov prema Rijeci poletio s gotovo 3 sata kašnjenja. 31. listopada otkazana je i rotacija Croatia Airlinesa između Munchena i Osijeka.

Jutros je pak zrakoplov iz Osijeka za Zagreb poletio u 9 sati (umjesto u 06:30). Operativni problemi zbog magle će se nastaviti sve dok ona ne nestane u hladnijim mjesecima godine, no pravo je pitanje kada će Zračna luka Osijek napraviti promjene na svojoj infrastrukturi i omogućiti normalno odvijanje zračnog prometa i u uvjetima smanjene vidljivosti.


Političari su najavili ulaganje u infrastrukturu zračne luke, prije svega u izgradnju dodatnog gatea zbog ulaska u Schengen, no zbog loše infrastrukture (u koju se, izgleda, trenutno ne planira ulagati), zračna je luka potpuno nefunkcionalna u ovo doba godine.


S obzirom na to da je Trade Air nedavno obnovio promet na domaćim PSO linijama te da će se u sljedećih nekoliko dana potpisati i codeshare sporazum s Croatia Airlinesom, čime će se domaći letovi distribuirati u globalni distribucijski sustav, pitanje je koliko će putnika biti obuhvaćeno kašnjenjima ili otkazivanjima zbog loših vremenskih uvjeta. Uz višesatna kašnjenja na domaćim linijama, PSO program nije konkurentan ni cestovnom prijevozu.